З 1 вересня стартує новий конкурс Бюджету участі Луцької громади

З 1 вересня стартує новий конкурс Бюджету участі Луцької громади

Вже з 1 по 30 вересня 2023 року мешканці Луцької міської територіальної громади зможуть подати проєктні ідеї на конкурс Бюджету участі.

Про це інформує міська рада. 

Теми проєктів громадського бюджету цьогоріч будуть спрямовані виключно на:

1. Підтримку сил безпеки й оборони України.

2. Забезпечення функціонування цивільної інфраструктури та підтримку цивільного населення в умовах воєнного часу.

Категорії проєктів, спрямовані на підтримку сил безпеки й оборони України:

- Комплектування сил безпеки й оборони захисним спорядженням, засобами індивідуального захисту, засобами домедичної допомоги (індивідуальні аптечки, кровоспинні турнікети та препарати), іншим екіпіруванням та технічними засобами.

- Комплектування сил безпеки й оборони засобами безпілотної авіації.

- Підготовка цивільних мешканців Луцької міської територіальної громади до національного спротиву та підвищення обороноздатності держави. Сприяння набуттю мешканцями громади готовності та здатності виконання конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Навчання  з базової військової підготовки та тактичної медицини.

- Соціально-психологічна підтримка та фізична реабілітація учасників бойових дій, ветеранів, діючих службовців сил безпеки й оборони, членів родин загиблих учасників бойових дій.

Категорії проєктів, спрямовані на забезпечення належного функціонування цивільної інфраструктури та підтримка цивільного населення в умовах воєнного часу включають:

- Ремонт, модернізація та укомплектування захисних споруд і укриттів закладів освіти з метою забезпечення безперервності освітнього процесу та належного захисту всіх його учасників від можливих ворожих атак.

- Адаптація інфраструктури Луцької міської територіальної громади під потреби людей з інвалідністю та маломобільних категорій громадян.

- Соціально-психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб.

- Забезпечення альтернативними джерелами енергопостачання, у тому числі заходи, спрямовані на скорочення споживання природніх ресурсів, енергозбереження та енергоефективність.

Участь у конкурсі зможуть взяти мешканці, які зареєстровані на території Луцької міської територіальної громади: м. Луцьк, с. Прилуцьке, с. Дачне, с. Жабка, с. Сапогове, с. Жидичин, с. Клепачів, с. Кульчин, с. Липляни, с. Небіжка, с. Озерце, с. Забороль, с. Антонівка, с. Великий Омеляник, с. Всеволодівка, с. Олександрівка, с. Одеради, с. Городок, с. Сьомаки, с. Шепель, с. Заболотці, с. Охотин, с. Княгининок, с. Буків, с. Брище, с. Зміїнець, с. Милушин, с. Милуші, с. Моташівка, с. Сирники, с. Тарасове, с. Боголюби, с. Богушівка, с. Озденіж, с. Іванчиці, селище Рокині.

Загальний обсяг фінансування на реалізацію всіх проєктів-переможців конкурсу Бюджету участі у наступному році становить 3,5 мільйони гривень.

З деталями конкурсу можна ознайомитись на офіційному сайті Луцької міської ради за посиланням.

Консультацію щодо конкурсу можна отримати у департаменті економічної політики за номером телефону (0332) 777 932.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині відкрили стелу пам’яті загиблих Героїв
Наступна новина У місті на Волині нагородили юних волонтерів
Останні новини
Схожі новини