З 2018-го був на передових позиціях: Герою з Волині Юрію Ковальчуку навіки 24

З 2018-го був на передових позиціях: Герою з Волині Юрію Ковальчуку навіки 24

Солдат Юрій Ковальчук, позивний Пульт, загинув 23 травня 2022 року в бою з ворогом в районі селища Білогорівка на Луганщині. 15 травня захиснику виповнилося 24 роки.

Історію бійця опублікували на платформі «Меморіал  Героїв». 

Юрій родом з міста Ковель Волинської області. Навчався у міській школі №1. Потім здобув фах автомеханіка в Ковельському промислово-економічному коледжі. Проте завжди мріяв про військову службу. В 2018 році підписав контракт зі Збройними Силами України. Виконував бойові завдання на території ООС у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

2021 року чоловік підписав свій другий контракт у лавах рідної бригади та продовжував захищати Україну від ворога. На момент повномасштабного вторгнення Юрій обіймав посаду командира відділення протитанкових керованих ракет. З перших днів разом із побратимами воював проти  окупантів у найгарячіших точках. 

У березні 2022 року воїн був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, у травні – медаллю «За військову службу Україні».

8 липня 2023 року Президент України присвоїв Юрій Ковальчуку звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Юрчик був доброю, привітною людиною, яка завжди йшла на допомогу. Знайомі і побратими знають його як надійного друга і чудову людину. У цивільному житті він був дуже енергійним, любив діток, був вірним і надійним чоловіком, мав багато друзів. Цікавився лише армією. Відразу після навчання пішов служити. З 2018 року був на передових позиціях. З початку повномасштабного вторгнення з побратимами брав участь у боях в Київській області, в Макарові були його досягнення – він знищив близько 10 одиниць техніки противника! Пишаюся його героїзмом! – розповіла наречена полеглого воїна Наталя.

Поховали захисника на Алеї Слави цвинтаря у рідному місті.

В Юрія залишилися рідні, наречена, друзі і побратими.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громаді на Волині поліцейський офіцер ліквідував «самогону точку». ФОТО
Наступна новина Воїна з Волині нагородили орденом «За мужність»
Останні новини
Схожі новини