З безробітного – у директори. Історія успіху від Луцького центру зайнятості

З безробітного – у директори. Історія успіху від Луцького центру зайнятості

Лучанин Олександр, який у січні цього року отримав офіційний статус безробітного, уже в червні отримав у свою трудову книжку запис «директор». Про те, як це сталося, розповіли у Луцькому міському центрі зайнятості.

Допоміг кар’єрний радник

Олександр знайшов свою нішу на ринку праці з допомогою кар’єрного радника.

На перший погляд в Олександра – типова ситуація. Молодий чоловік із вищою економічною освітою на початку року опинився без роботи. Статус безробітного отримав 4 січня 2019-го.

Почав співпрацювати з кар’єрним радником. Це були не тільки консультації, а й навчання технікам самопрезентації, участь у семінарах із пошуку роботи, тренінгах професійного розвитку тощо.

І от через чотири місяці – 10 травня 2019 року – Олександра працевлаштували у ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» фахівцем із продажу.  А вже 6 червня цього року  Олександра призначили виконувачем обов’язків директора територіального менеджера з продажу у Волинській області на цьому ж підприємстві.

Сервіс, від якого виграють усі

Такий успіх був би неможливим без партнерського принципу у роботі центру зайнятості – стверджують у цій установі. Інститут кар’єрного радника пропонує сервіс, від якого виграють усі: безробітний знаходить бажане робоче місце, роботодавець отримує кваліфікованого працівника, держава замість утримання безробітного – офіційно сплачені податки.

Нова модель взаємодії спонукає по шукачів роботи усвідомлювати власну відповідальність за працевлаштування. Це, своєю чергою, допомагає кар’єрним радникам ефективно виконувати свої функції.

Із огляду на це зрозуміло, наскільки важливі сучасні методи та інструменти в роботі кар’єрних радників, які розпочали роботу з січня 2019 року. Зокрема, профілювання осіб дозволяє наочно визначити співвідношення мотивації безробітного (не лише сукупності його бажань і очікувань, а й готовності до активних пошуків) та потенціалу працевлаштування (можливостей, які ринок праці відкриває для конкретного пошукача з його досвідом і кваліфікацією). Професійна оцінка цих компонентів дає можливість кар’єрному раднику побачити слабкі й сильні сторони осіб, які шукають роботу, і, відповідно, запропонувати індивідуальний план надання послуг.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 4 липня. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина «Де можна ставити авто???» Від луцької влади вимагають «законної» парковки у центрі міста
Останні новини
Схожі новини