«З люстри посипались іскри»: чому у лучан погоріла техніка. ВІДЕО

«З люстри посипались іскри»: чому у лучан погоріла техніка. ВІДЕО
Лучанин показує пошкоджений через аварію лічильник

У Луцьку майже 200 будинків у мікрорайоні Вересневе залишились без електроенергії. Також у них згоріла побутова техніка: котли, холодильники, телевізори, пральні машини.

Аварія на трансформаторній підстанції трапилась ввечері, 2 травня, – йдеться у сюжеті Фактів ICTV.

«Стільки їдкого диму було, що буквально секунд 10 і діти почали задихатись. Якби ми спали, я не знаю, що було б до ранку», – розповіла лучанка Вікторія, з люстри якої посипались іскри.

«Я зафіксував на своєму стабілізаторі 330 напругу. З-під гіпсокартону почав йти дим, іскри. Такі звуки були, ніби з феєрверків хтось стріляв», – сказав лучанин Анатолій Петрук.

Енергетики кажуть, з ладу вийшов трансформатор. Як тільки відновлять електропостачання, обіцяють почати збирати у людей погорілу техніку та відшкодовувати збитки. Однак, коли це станеться, кажуть говорити зарано.

Юрист Олег Огородник радить потерпілим усе документувати та вимагати в енергетиків відшкодування.

«Якщо «Волиньелектрозбут» не буде визнавати своєї провини щодо цього збою електроенергії, то людям потрібно буде звернутись в торгово-промислову палату або до інших експертів, які можуть провести експертне дослідження і встановили, внаслідок чого погоріла вся побутова техніка», – каже адвокат.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 4 травня
Наступна новина Сьогодні - останній день фестивалю тюльпанів на Волині
Останні новини
Схожі новини