З початку доби загинуло понад 40 українських військових

З початку доби загинуло понад 40 українських військових
Фото ілюстративне

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович сказав, що внаслідок ракетних ударів російської армії з ночі 24 лютого загинуло більше 40 військовослужбовців.

Про це інформує УП.

Арестович повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури загинули більше 40 військовослужбовців Збройних Сил.

Він вважає, що російське командування сподівалося на значно більшу кількість жертв серед українських військовослужбовців, і ЗСУ дають належний опір збройній агресії росії.

Читати також: ЗСУ знали про атаку і заздалегідь прибрали літаки з аеродромів

Крім того, в української влади є дані про втрати серед цивільного населення, зокрема до 10 загиблих серед мирних мешканців.

За словами Арестовича, найбільш запекла ситуація в зоні проведення операції Об'єднаних сил у Луганській та Донецькій області, де тривають важкі бої між ЗСУ та російськими окупанатами. Також небезпечними напрямками наступу Росії є:

  • кримський напрям поблизу Перекопського перешийка, де відбувся перетин російської військової техніки на територію Херсонської області;
  • чернігівський напрям, де українські військовослужбовці примусили противника зупинитись і не дали просунутися вглиб території;
  • харківський напрям, куди зайшла військова техніка і сягнула об'їздної дороги Харкова, де підрозділи ЗСУ підірвали 4 російських танки.

За його словами, просування окупаційних військ Росії на всіх згаданих напрямах не сягає глибше 10 кілометрів углиб української території. За його словами, на чернігівському напрямку підрозділи ЗСУ змусили російські підрозділи відійти до адміністративної межі між Чернігівською та Сумською областями, де вони імовірно здійснюють перегрупування та планують подальший наступ.

На волинському напрямі Арестович заперечив, що відбувся значний наступ збройних сил Росії. Він сказав, що з території Білорусі рушили щонайбільше 2-3 російських танків та до 50 російських військових.

Нагадаємо, вранці 24 лютого у Луцьку пролунала низка вибухів. З військового аеродрому було видно вогонь та дим. Школи і садочки закрили на невизначений термін. Від вибухів на військовому аеродромі Луцька поранено рятувальника.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Російські окупанти вимагають від прикордонників на острові Зміїний здатися
Наступна новина У Луцьку курсуватиме лише половина громадського транспорту
Останні новини
Схожі новини