З усмішкою крізь біль і боротьбу: історія бійця 100 ОМБР, який проходить реабілітацію на Волині

З усмішкою крізь біль і боротьбу: історія бійця 100 ОМБР, який проходить реабілітацію на Волині

33-річний молодший сержант, військовослужбовець 100-ї ОМБр Богдан Клодчик отримав тяжке поранення під час мінометного обстрілу у травні 2023 року поблизу Лиману на Донеччині.

Історію захисника розповіли на фейсбук-сторінці Ковельського МТМО.

Тоді йому діагностували відкриті осколкові вогнепальні переломи обох кісток обох гомілок, вогнепальні осколкові поранення верхніх кінцівок та лівого передпліччя, проксимальний парез правої руки (параліч), закритий компресійний перелом хребта, відкриту черепно-мозкову травму із забоєм та крововиливом у головний мозок, вогнепальне проникаюче поранення лівого ока. Свою справу професійно і вдало зробили лікарі-нейрохірурги, хірурги і травматологи п’яти лікувальних закладів України.

У медоб’єднання Ковеля Богдан потрапив, пересуваючись в інвалідному візку. Спочатку у травматологічне відділення, згодом – до фахівців стаціонарного реабілітаційного відділення центральної районної лікарні МТМО.

Завдяки ранній безперервній реабілітації (фізичній терапії та ерготерапії), професіоналізму і турботі мультидисциплінарної команди показники пацієнта покращуються щодня. Та головне – завдяки зусиллям та бажанню самого Богдана повернутися до повноцінного життя! Допомагають йому у цьому і рідні: дружина, 2-річний син, мама та брат.

До речі, Богдан Клодчик – пацієнт, який одним з перших випробував на собі та досяг позитивних результатів завдяки заняттям на роботах-тренажерах у реабілітаційному відділенні Ковельського МТМО: Lunа ЕMG та VZN R-HAND S1. Це високотехнологічне обладнання використовується для відновлення рухових функцій верхніх та нижніх кінцівок, покращення нервово-м'язової координації, діапазону рухів і м'язової сили.

«Стан здоров’я Богдана поступово покращується. Він може самостійно ходити. Відновила рухові функції й права рука. Віримо, що зовсім скоро він зможе повернутися до улюблених занять спортом - футболу і настільного тенісу. Курс реабілітації ще триває. Коли є підтримка рідних і поруч надійна команда професіоналів, шлях до повного одужання долати значно легше!» – йдеться у дописі. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бійчиня волинської бригади «Миша» нищить окупантів за допомогою дрона «Вампір». ВІДЕО
Наступна новина СБУ: 64 посадовцям МСЕК оголошено підозру, понад 4 тис. висновків про інвалідність скасували
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні