З волинської школи до війська пішли мало не всі педагоги-чоловіки

З волинської школи до війська пішли мало не всі  педагоги-чоловіки

Упродовж 27 років Віталій Петрович щоденно голився і йшов до школи, де працював вчителем фізкультури. 26 лютого 2022 року він також поголився – і пішов до військкомату, захищати рідну Україну.

Про бійця розповідають на сторінці 100-ї окремої бригади тероборони Волині.

Вже у війську пан Віталій разом із колегою із сусіднього села постановили: «Не братимуть до рук бритву аж до самісінької Перемоги!».

Вчитель-воїн розповідає про свій позивний: «Мальончик» – це так у селі на мене кажуть. Щось на кшталт нашого родинного прізвиська. Хоча й «Доком» товариші по службі часто кличуть, адже я є бойовим медиком роти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Мистецтво – це теж зброя»: у Луцьку провели акцію на підтримку полонених «Азову»

Вдома на «Мальончика» чекають відразу четверо «мальонченят» – Віталій Петрович разом із дружиною виховують трьох доньок і сина.

До речі, з їхньої невеличкої сільської школи до війська пішли мало не усі педагоги-чоловіки, розповідає фізкер-бородань.

«І директор, і вчитель інформатики, і вчитель біології, і завгосп, і старший кочегар, і шкільний робітник…», – розповідає боєць.

Пан Віталій зізнається, що неабияк сумує не лише за власною сім’єю, а й за рідною школою та своїми учнями. А ще чоловік упевнений, що з бородою рано чи пізно таки доведеться прощатися:

«До Покрови, думаю, переламаємо ситуацію на свою користь. А там і до остаточного розгрому московитів уже недалеко буде. Може на кОляду, чи на Великдень, але Перемога однозначно буде за нами!»

Читайте також: Під свист ворожих снарядів: командиру волинської бригади вручили іменний мотиваційний прапор


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську релоковане підприємство переробляє пластик
Наступна новина «Лікарі без кордонів» евакуювали на Волинь людей із зони бойових дій
Останні новини
Схожі новини