За 2022 рік з допомогою фотопасток зафіксували понад 100 лісопорушень

За 2022 рік з допомогою фотопасток зафіксували понад 100 лісопорушень

Загалом у лісах, що в зоні відповідальності державної лісової охорони Волині, постійно встановлено понад 200 камер, які здійснюють фотофіксацію. Їх місцерозташування змінюється відповідно до потреб.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цього тижня зафіксували низку лісопорушень.

«За самовільну порубку притягнуто до відповідальності жителя села Гута-Камінська на Камінь-Каширшині. Особу порушника встановлено з допомогою фотопастки», – йдеться у дописі. 

Лісопорушення фіксували працівники груп оперативного реагування та державної лісової охорони ДП «Любомльське ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Городоцьке ЛГ» та інші. 

За самовільну порубку дерев породи сосна ДП Любомльське лісове господарство  притягнуло до відповідальності ще одного волинянина. Чоловік – житель села Нудиже Ковельського району.

Цією ж групою виявлено подібний факт біля села Головно на території Головнянської територіальної громади. Деревину вилучено. 

«Працівники державної лісової охорони ДП Ківерцівське лісове господарство зупинили автомобіль з підозрілими документами. На місці працювала поліція, встановлюються обставини справи», – додають у дописі. 

Також у масивах ДП Городоцьке лісове господарство під час патрулювання виявлено незаконну порубку у Городоцькому лісництві.  Згодом - у Боровому лісництві. Ще одну - у Лишнівському лісництві. За всіма фактами встановлено особи винних та притягнуто до відповідальності. 

Кошти, які сплачують лісопорушники, надходять у бюджети громад.

Читайте також: Волинські лісівники вирощують гливи


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Простій, фінансування і волонтерство: як працюють бібліотеки на Волині в умовах війни
Наступна новина ДТП біля Луцька: Mercedes зіткнувся з ВАЗ
Останні новини
Схожі новини