За 60 кілометрів від Луцька на заводі «Рівнеазот» стався вибух

За 60 кілометрів від Луцька на заводі «Рівнеазот» стався вибух

На заводі «РівнеАзот», що знаходиться за 60 км від Луцька, стався вибух.

Про це повідомляє УНІАН.

"Інформація не підтверджена, але підписники інформують про невеликий вибух на РівнеАзот", – йдеться у дописі спільноти tipove_rivne в Instagram. 

Очевидці публікують в соцмережах відео з місця подій. 

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль повідомив у Facebook, що на ПрАТ "Рівнеазот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти.

За його словами, оцінкою загроз займається екологічна інспекція.

Разом з тим у прес-службі ОДА додали, що у повітря здійнялася хмара окису азоту.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області, на підприємстві сталася розгерметизація ємкості з азотною кислотою. 

У відомстві зазначили, що о 17:26 витік азотної кислоти припинено. Жертв та постраждалих немає. Від ДСНС до ліквідації аварії залучено 12 осіб та 3 одиниці техніки.

Водночас прес-служба "Рівнеазоту" повідомила, що на підприємстві відбулась позаштатна ситуація – розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти.

"В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовані власними силами. Жертв та постраждалих немає. Показники якості повітря на поточний момент знаходяться в межах допустимих норм. Жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає", - вказали представники підприємства.

 

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині місцеві жителі власноруч відремонтували поромні переправи
Наступна новина Коронавірус в Україні: 655 нових хворих та 13 смертей
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні