За кордоном фрукти дешевші, ніж в Україні. ВІДЕО

За кордоном фрукти дешевші, ніж в Україні. ВІДЕО

Незважаючи на чотирикратну різницю в українських та польських зарплатах, фрукти за кордоном дешевші на 17 відсотків. Такі підсумки після останнього зростання цін на Волині − за більше, ніж тиждень до Нового року. Найстрімкіше подорожчали банани.
У Польщі їх вартість − майже чотири злотих. Це − 29 гривень. Лимони в Україні − від 50 за кілограм, у сусідів − 40-43 гривні. Мандарини теж дешевші, вище тридцяти не знайти.
Єдине, що в Україні дешевше, це − яблука. У Польщі середня ціна на них 5 з половиною злотих, це 40 гривень, в той час коли в Україні вони коштують удвічі менше.

Гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко пояснює: "Така різниця сформувалася, по-перше, за рахунок оподаткування, а по-друге, за рахунок меншої маржі продавців та імпортерів. ПДВ, який закладений у цитрусові в Польщі складає 5%, а в Україні – 20%. Але це пояснює лише 14% різниці в ціні фруктового кошику. Інші 3% різниці вартості – висока конкуренція на ринку." Наступного року, прогнозують експерти у Польщі, усі продукти будуть дешевші, ніж в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які м’язи працюють, коли ви розчищаєте сніг лопатою: фото
Наступна новина Жахлива аварія: маршрутка буквально розчавила легковик
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні