За неіснуючий трактор волинянин віддав шахраям 17 тисяч гривень

За неіснуючий трактор волинянин віддав шахраям  17 тисяч гривень
Фото ілюстративне

На гачок шахраїв потрапив  волинянин, який хотів купити трактор через інтернет. Шахраї за неіснуючу техніку видурили 17 тисяч гривень.

Чоловік, якого ошукали шахраї, з Луцького району, –  повідомляють у секторі комунікації поліції Волинської області.

43-річний чоловік повідомив поліції про те, що  його ошукали на понад 17 тис. грн під приводом продажу через сайт оголошень трактора.

За повідомленням про шахрайство слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф або громадські роботи, чи виправні роботи, або обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вкотре наголошують громадянам не здійснювати покупок на сумнівних сайтах, перераховувати кошти за товар тільки після його отримання. Уникнути шахрайств також допоможуть наступні поради:

  • не варто переказувати гроші наперед. Якщо продавці просять повну передоплату, то швидше за все це - шахраї. Є різноманітні служби доставки, де можна розрахуватися за товар після його отримання;
  • коли вказують номер карти для передоплати, радимо зайти на сайт кіберполіції, де в розділі «Стоп фрауд»  ви можете перевірити зазначений продавцем рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;
  • якщо дуже низька ціна на товар (нижча середньостатистичної), то швидше за все ви натрапили на шахраїв;
  • ні в якому разі не повідомляти ні номерів банківської карти ні номерів CVV2-коду третім особам.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині злодії вдерлись у храм. ФОТО
Наступна новина Віряни, які залишаться в УПЦ МП, не повинні відчувати тиску, - Епіфаній
Останні новини
Схожі новини