За перекриття дороги «євробляхарям» загрожує кримінал, - адвокат

За перекриття дороги «євробляхарям» загрожує кримінал, - адвокат

Водії автомобілів на єврономерах, які блокують автодороги по всій Україні, порушили низку законів і мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності в найжорсткішому варіанті.

Про це заявив адвокат Єгор Штокалов. Експерт дав юридичну оцінку діям протестувальників, передає Обозреватель.

Коментуючи перекриття доріг, юрист заявив: «За це передбачена кримінальна відповідальність у найжорсткішому варіанті, якщо ці перекриття спричинять тяжкі наслідки, наприклад, якщо не зможуть проїхати швидка допомога або пожежний автомобіль. Це будуть тяжкі наслідки. До мітингувальників і людей, які брали участь у цьому блокуванні, може бути застосована санкція аж до позбавлення волі».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські «євробляхарі» перекрили дорогу на Ягодин. ФОТО

«Ми бачимо, що відверте блокування вулиці Грушевського, яке не вкладається у жодні рамки — це склад злочину. Тут можна відкривати кримінальне провадження, починати розслідування. Якщо є громадська організація, яка позиціонує, що «ми за цим стоїмо», то вже є кого допитувати», — підкреслив він.

Штокалов зазначив, що влада має важелі, аби протистояти блокуванням доріг: «Національна поліція може складати адмінпротоколи за неправильне паркування. Допускається евакуація транспортних засобів, які перешкоджають дорожньому руху».

Також адвокат прокоментував перекриття «євробляхарами» прикордонних переходів: «По суті, це масові заворушення відбуваються у країні з «євробляхами». Це йде системно по всій країні за певним алгоритмом. Хтось за цим стоїть — ми бачимо організатора, виконавців і масовку».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Перекриття траси у Княгининку: з Луцька виїхала колона «євробляхарів». ФОТО

Юрист зазначив, що «комусь вигідно і цікаво» зробити так, аби правоохоронці не перешкоджали незаконним діям «євробляхарів». «Швидше за все, вигідно тим же людям, які сидять на Грушевського. Якби не було цікаво, цього б просто не допустили», — підкреслив він.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У машині може грітися кіт: луцьких автомобілістів просять заглядати під капот. ФОТО
Наступна новина У Луцьку зробили Дзідзя з дроту, ниток та тканини. ФОТО
Останні новини
Схожі новини