«За Україну! За її волю»: у Луцьку стартував фестиваль повстанської пісні. ФОТО

«За Україну! За її волю»: у Луцьку стартував фестиваль повстанської пісні. ФОТО

У центрі Луцька розпочався фестиваль повстанської пісні «За Україну. За її волю». Він триватиме два дні - 13 та 14 жовтня, та приурочений до Дня українського козацтва.

Послухати пісень у центрі міста зібралося чимало лучан різного віку - від дітей до сивочолих дідусів тв бабусь. Тут - і митрополит Луцький та Волинський Михаїл, і секретар Луцькради Григорій Пустовіт, і голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

«Ідея провести фестиваль з'явилася ще у квітні. І я радий, що ми зараз на Волині, тут найкраще проводити такий фестиваль - тут зародилася УПА. Дякую усім, хто приїхав взяти участь і усім, хто тут зібрався", - сказав голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Він зазначив, що усього на фестивалі виступить 45 колективів з Волині, Рівненщини, Львівщини, Тернопільщини та Києва.

«В українців пісня, як молитва, – лине із серця. Людина в ній висловлює глибокі побажання душі, якими хоче поділитися з ближнім. Хай пісня нагадає нам про нашу історію, про нашу віру, про наші цінності і надихає нас до майбутніх перемог», - зазначив митрополит Михаїл.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Києва на бізнес-форум приїхав легендарний Арнольд Шварценеггер
Наступна новина Чим корисне пиво: несподіване пояснення вчених
Останні новини
Схожі новини