«Занадто молодий для політики», - Сергій Стерненко виступив на «Бандерштаті»

«Занадто молодий для політики», - Сергій Стерненко виступив на «Бандерштаті»

Одеський активіст Сергій Стерненко, чий арешт викликав протести в багатьох містах України, виступив на фестивалі «Бандерштат» у Луцьку.

Він провів гутірку у неділю, 8 серпня. На зустріч прийшли кілька сотень гостей фестивалю.

«Якби українці не знали, що таке незалежність і не виходили на протести взимку цього року, я б тут не стояв. Незалежність – це якраз мати можливість виходити на протести в своїй країні і не бути за це вбитим чи сісти у в’язницю», - сказав активіст.

«Мене постійно питають, чи йду я в депутати. Не знаю, за що мене так не люблять, бо ця робота в Україні є дуже невдячною. Але, якщо серйозно, то певною мірою я вже в політиці, як і багато українців. Так чи інакше я вже впливаю на політичні події в Україні через людей, які мене підтримують. А у вужчому сенсі – піти у депутати, наприклад, я поки неготовий. Тим паче, у мене ще є судимість і рік умовного терміну… Щодо політики – чесно, мені здається, я занадто молодий, щоб цим займатись – не маю відповідних знань і навичок», - відповів він на питання про те, чи планує політичну діяльність.

Водночас активіст розповів, що свого часу його кликали до партії «Слуга народу», але він відмовився.

Читати також: Фест без «Dolche Gabbana». Хто живе на «Бандерштаті», і нащо він їм. РЕПОРТАЖ

Також в Сергія Стерненка запитували, як він ставиться до аполітичних людей, і як їх переконувати в своїй позиції.

«На жаль, простої відповіді у мене немає. Коли готуються до виборів, в штабах кандидатів людей завжди ділять на три категорії: тих, хто підтримує кандидата, тих, хто категорично проти, і тих, хто ще не визначився. Останніх – найбільше. Тих, хто за, нема сенсу переконувати, бо вони і так проголосують, тих, хто проти – також, бо на це піде невиправдано багато ресурсів, а результату швидше за все не буде. Тому стараються переконати тих, хто ще не визначився. Мені здається, це найбільш влучне порівняння.

Людей потрібно переконувати, показувати, що небайдужість, участь у громадському житті приносить користь. Байдужих завжди буде більшість – 70-90% людей, але це не означає, що непотрібно за них боротись. Говоріть один з одним», - сказав активіст.

На гутірці Сергій Стерненко вшанував пам’ять одеського художника Олександра Ройтбурда, якого не стало у неділю, 8 серпня. Він зауважив, що бажання Ройтбурда очолити Одеський художній музей та змінити його, попри спротив місцевих депутатів, це також прояв людської незалежності.

Фото Ірини Кабанової


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жидичин, Забороль, Княгининок: на Волині підлітки створюють мультики про історію сіл
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 300 хворих на ковід. Де найбільше
Останні новини
Схожі новини