За відмову проходити базову військову підготовку студентів відраховуватимуть з вишів

За відмову проходити базову військову підготовку студентів відраховуватимуть з вишів

В Україні студентів відраховуватимуть з ВНЗ за відмову проходити базову військову підготовку.

Про це йдеться в Порядку проведення базової загальновійськової підготовки громадян України, які здобувають вищу освіту, та поліцейських, доданому до постанови Кабінету Міністрів № 734 від 21 червня 2024 року, передає АрміяInform.

У Кабінеті Міністрів заявили, що базова підготовка проводиться у закладах вищої освіти усіх форм власності.

«Проходження практичної базової підготовки для здобувачів освіти чоловічої статі є обов’язковою умовою опанування відповідної освітньої програми (зокрема бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування). Відмова здобувача освіти чоловічої статі, який визнаний придатним до військової служби, від проходження практичної базової підготовки є підставою для його відрахування із закладу освіти, відповідно до законодавства у сфері освіти», — йдеться в документі.

Документом визначено, що базова підготовка включається до освітніх програм як окрема навчальна дисципліна і складається з теоретичної та практичної підготовки:

  • теоретична підготовка проводиться на другому році навчання,
  • практична підготовка проводиться після опанування теоретичної підготовки у поточному навчальному році строком до одного місяця протягом травня — жовтня за рахунок часу, відведеного на канікулярну відпустку.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька громада передала безпілотники та зарядну станцію гвардійцям
Наступна новина Ветерани війни викладатимуть військову підготовку в школах
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні