За якими критеріями вибирати стропи?

За якими критеріями вибирати стропи?

Стропи — це необхідний виріб для вантажопідйомних робіт, від якого залежить безпечність перевезення вантажу. Основною функцією стропів є надійна фіксація вантажу — для цього він оснащений петлями або крюками. Ці петлі можуть бути як з матеріалу самого стропу, так і з металу. 

Вибрати надійні стропи, що зроблять ваші перевезення безпечними, можна на https://1kanat.com.ua/ua/catalog/section/stropi/

На які критерії орієнтуватися при виборі?

Оскільки стропи використовуються у багатьох галузях промисловості та господарства, їх асортимент на ринку представлено різноманіттям видів, що відрізняються один від одного за матеріалами, вантажопідйомністю, довжиною, та якістю.

Якість строп напряму пов’язана з безпечністю перевезень, особливо якщо використовувати їх для робіт з великою вантажністю. На цей параметр впливають:

  • матеріал стропу;
  • його стан на момент використання;
  • відповідність державному стандарту для цієї продукції.

Робіть вибір на користь того матеріалу, який дозволяє використовувати строп для потрібної вам вантажності. Металеві стропи вважаються одними з найміцніших, але якщо вам потрібно фіксувати не дуже габаритний або важкий вантаж, безпечне кріплення зможуть забезпечити і текстильні стропи.

Сумлінні виробники обов’язково перевіряють свою продукцію на предмет дефектів та проводять випробування виробів, щоб вони відповідали державним стандартам. Обирайте ті стропи, що мають відповідне маркування, яке свідчить про якість продукції.

Вимоги до строп відповідно до габаритів та характеру вантажу

Головна умова для безпечної фіксації вантажу — використання стропів, що можуть витримати навантаження у два рази вище розрахункового.

Якщо потрібне кріплення агресивних матеріалів або ємностей з ними, потрібно обирати матеріал, що буде стійким до солей, лугів і кислот. Металеві стропи для цього не підійдуть, а от захищені канатні або з синтетичних матеріалів можуть впоратися з таким завданням.

Якщо мова йде про транспортування вантажу, що легко піддається деформації, потрібно виключити можливість використання ланцюгових строп. Такі вироби краще підійдуть для твердих об’єктів, що не бояться механічних навантажень.

Кращим варіантом у випадку, якщо ви сумніваєтеся у виборі строп, буде звернутися до спеціалістів, що розуміються на нюансах цих виробів. Вам допоможуть вибрати стропи, що будуть безпечно фіксувати ваш вантаж та довго прослугують за умовою дотримання правил експлуатації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка, яка 3 роки бореться з раком молочної залози, потребує допомоги
Наступна новина У Луцьку велодоріжку на вулиці Ківерцівській обіцяють переробити
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні