Загиблого нацгвардійця з Волині нагородили орденом «За мужність ІІІ ступеня»

Загиблого нацгвардійця з Волині нагородили орденом «За мужність ІІІ ступеня»

Загиблий у бою нацгвардієць Андрій Ніколайчук посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня».

Державну нагороду начальник ОВА Юрій Погуляйко передав синам Героя Матвію і Захарію та дружині.

Ніколайчук Андрій Валерійович вступив до лав Національної гвардії України у 2015 році та проходив службу в бригаді «Азов», що дислокувалася в місті Маріуполь на посаді командира взводу. За час проходження служби офіцер був нагороджений відзнакою «Козацький хрест» та медаллю «За звитягу та вірність».

Під час повномасштабного вторгнення росіян у лютому 2022 року Андрій спільно з побратимами виконував бойові завдання по захисту Маріуполя, в якому проходив службу. Загинув 12 квітня 2022 року під час нерівного бою з окупантами неподалік річки Кальміус. Однак, тіло свого командира і товариша побратими не змогли забрати. Майже через рік, у березні 2023 року, завдяки спільним зусиллям представників держави та волонтерського руху тіло Андрія вдалося повернути додому та поховати із всіма почестями, гідними Героя своєї Батьківщини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за вихідні спіймали 10 пʼяних водіїв
Наступна новина Через «Устилуг» намагалися провезти набої і наркотики
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні