Загинув за місяць після одруження: воїну з Волині Дмитру Зімичу навіки 26

Загинув за місяць після одруження: воїну з Волині Дмитру Зімичу навіки 26

Старший солдат Дмитро Зімич, позивний Зіма, загинув 9 жовтня 2022 року поблизу села Одрадівка на Донеччині. Під час наступальних дій отримав смертельні вибухові травми внаслідок ворожого обстрілу. За три дні до цього воїну виповнилося 26 років.

Спогади про захисника опублікували на платформі «Меморіал героїв». 

Дмитро народився в селі В'язівне Волинської області. У 2012 році закінчив загальноосвітню школу l-ll ступенів у рідному селі. Потім навчався у Любешівському технічному коледжі, де у 2015-му здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва. Через три роки в цьому навчальному закладі здобув другу спеціальність – «Обслуговування та ремонт двигунів». Восени 2018-го був призваний на строкову військову службу, яку проходив на Черкащині. У мирному житті працював за кордоном на будівництві.

Під час повномасштабного вторгнення приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист своєї країни від російських окупантів. Чоловік служив у 214-му окремому спеціальному батальйоні OPFOR на посаді гранатометника.

У вересні 2022-го Дмитро приїхав у відпустку. 9 вересня одружився із коханою, а рівно за місяць загинув.

«Діма був життєрадісною, совісною, чесною, порядною, відповідальною людиною, готовим завжди прийти на допомогу. Дуже любив, цінував і поважав батьків, дружину. Він був справжнім патріотом своєї Батьківщини, за яку віддав найдорожче – своє життя. Я дуже пишаюся своїм таким молодим братом, що в свої 26 роки він не побоявся подивитися смерті в очі. Він знав, що ризикує життям заради свободи свого народу, своєї Батьківщини», – розповіла рідна сестра загиблого Юлія Герець.

Поховали Героя у рідному селі.

У Дмитра залишилися батьки Лариса Іванівна та Анатолій Федорович, сестра Юлія та дружина Софія.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій лікарні прооперували жінку, яка втратила пальці і частину ступні через обмороження
Наступна новина У Луцькому районі горів будинок: постраждав чоловік. ФОТО
Останні новини
Схожі новини