Замість ковбаси - сало: Уляна Супрун розповіла, які бутерброди можна їсти

Замість ковбаси - сало: Уляна Супрун розповіла, які бутерброди можна їсти

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун порадила замість ковбаси класти на хліб сало, а замість масла і майонезу – використовувати гірчицю.

Про корисний бутерброд написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Хліб, масло, ковбаса. Звичний для багатьох сніданок, перекус, обід, підвечірок чи вечеря. Втім, такий бутерброд — їжа нездорова, некорисна і досить дорога», – зазначила посадовиця.

З її слів, білий хліб містить багато солі. В 100 грамах — приблизно п’ята частина денної норми солі, а це підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Також багато солі у ковбасі.

«Це глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен. Нітрити додають до ковбасних виробів, аби вони мали рожевий колір. Бензпірен потрапляє в ковбасу при копченні, і надає їй характерного запаху і канцерогенних властивостей. Регулярне надмірне споживання процесованого м’яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової залози», - пояснює в.о. міністра.

Вона радить повністю відмовитись від ковбаси і сосисок або вживати їх не частіше трьох разів на тиждень та не більше 50 грамів на день.

Уляна Супрун радить робити бутерброди з висівкового хліба, в якому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс, замість ковбаси – з печеного м’яса, печінкового паштету, форшмаку чи хумусу, овочів та фруктів, грибів.

«Здорова альтернатива ковбасі — це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця. Всі ці варіанти значно корисніші і дешевші за ковбасу та підійдуть всій родині», – резюмувала вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Філарета терміново поклали до лікарні
Наступна новина У понеділок більшу частину України вкриє туман
Останні новини
Схожі новини