Замість утримання чиновників - безкоштовне харчування дітей. Чи підтримають ініціативу інші громади?

Замість утримання чиновників - безкоштовне харчування дітей. Чи підтримають ініціативу інші громади?
Фото із сайту Рівненської громади

Керівництвом Рівненської територіальної громади Ковельського району було вирішено забезпечити безкоштовним харчуванням усіх вихованців місцевих закладів освіти за рахунок зменшення видатків на утримання працівників апарату сільської ради.

Раніше за кошти місцевого бюджету тут харчувалися лише учні молодших класів, частково вихованці садочків та діти пільгових категорій.

Натомість бюджетом громади на 2021-ий рік передбачено збільшення грошових витрат на харчування дітей у садочках та школах. Тепер 749 учнів та 144 вихованців дитячих садочків Рівненської громади харчуватимуться безкоштовно. На це передбачено понад 1,5 млн. грн.

Керівник громади Юрій Фініковський наголосив, що місцеві органи влади можуть самостійно приймати рішення щодо безкоштовного харчування відповідно до того, чи є у них кошти чи ні. Так як збережено акциз на пальне для бюджетів місцевого самоврядування, то ресурси треба розподіляти так, щоб допомагати тим, хто першочергово цього потребує.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В уряді кажуть, що повітряних подорожей локдаун поки не стосується
Наступна новина Кому свята, а кому - посилений режим роботи
Останні новини
Схожі новини