Замок Радзивіллів в Олиці відреставрують за державні кошти

Замок Радзивіллів в Олиці відреставрують за державні кошти

В Україні за три роки в рамках державної програми «Велика реставрація» планується відреставрувати і добудувати близько 150 культурних пам'яток у всіх регіонах, у списку - замок Радзивіллів в Олиці.

Про це заявив міністр культури України Олександр Ткаченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» у понеділок, 22 лютого, пише "Слово і діло", – повідомляє ВолиньPost.

«Я наведу приклади лише кількох проєктів, які ми пропонуємо спільно з обласними адміністраціями, місцевими громадами внести до списку реставрації в цьому році. Нагадаю, що в цілому протягом трьох років планується відреставрувати і добудувати близько 150 різних об'єктів у всіх регіонах України. Ми їх розділили на аварійні, тобто ті, що знаходяться в надзвичайно поганому стані, і ми вже почали в минулому році їх ремонтувати», - сказав Ткаченко.

Читайте також: У мережі опублікували щоденник Анни Радзивілл – дружини останнього власника замку в Олиці

За його словами, планується реставрація: Національної філармонії у Києві, у Львівській області - проведення реставрації Підгорецького замку, в Миколаївській області - реставрація пам'ятки національного значення - Миколаївської астрономічної обсерваторії, в Харківській області - Національного літературного меморіального музею ім. Сковороди, в Одеській області - реставрація обласної філармонії, у Волинській області - замку Радзивіллів та інших об'єктів.

Ткаченко додав, що вже почався ремонт Національного художнього музею у Києві і Одеського замку в Одеській області.

Читайте також: Як виглядає зсередини костел в Олиці. Там триває реставрація


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мені було п'ять». Положинський згадав, як відкривали пам'ятник Лесі Українці у Луцьку
Наступна новина В Україні – 8 тисяч нових хворих на COVID-19, на Волині – понад 200
Останні новини
Схожі новини