Записатися на вакцинацію проти коронавірусу можна за 2 хвилини. Розказуємо, як це зробити

Записатися на вакцинацію проти коронавірусу можна за 2 хвилини. Розказуємо, як це зробити
Фото ілюстративне

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров’я запустили послугу «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19» на порталі «Дія», а також через Національний контакт-центр з питань протидії COVID-19.

На сайті «Дії» розписали алгоритм дій, як записатися на вакцинацію від COVID-19, пише Громадське.

Відсьогодні, 1 березня, кожен охочий зможе зареєструватися до цього списку. У Мінцифри наголошують, що запис забирає дві хвилини часу, він безоплатний.

Запис через сайт

Щоб потрапити в лист очікування на вакцинацію від COVID-19, потрібно зайти на портал «Дія» за допомогою КЕП чи BankID. Відтак слід перейти у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».

Далі слід зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Надалі слід очікувати на повідомлення з запрошенням на вакцинацію.

Запис через смартфон

Щоб зареєструватися через смартфон, слід завантажити та авторизуватися в мобільному застосунку «Дія 2.0». У застосунку можна авторизуватися через Приват24, Monobank або BankID Нацбанку. Або оновити застосунок «Дія» до останньої версії в маркетах, щоб послуга була доступною.

Після цього слід зайти у розділ Послуги та обрати «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Відтак варто перевірити свій номер телефону. Надалі — очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Запис через контакт-центр

Щоб отримати послугу через Національний контакт-центр МОЗ, слід зателефонувати за номером 0 800 60 20 19. Далі зазначити оператору свої дані (необхідно буде вказати РНОКПП або серію та номер паспорта).

Відтак обираєте місце, в якому ви хочете вакцинуватися, та очікуєте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Чим вакцинують українців?

Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII. Зокрема цю ж вакцину затвердили до використання у Канаді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З волинського геокадастру звільнять 121 працівника
Наступна новина Зеленський підписав закон про допомогу безробітним під час пандемій та надзвичайних ситуацій
Останні новини
Схожі новини