«Запитання про гроші зараз недоречні», - заступниця голови ОДА про боротьбу з коронавірусом

«Запитання про гроші зараз недоречні», - заступниця голови ОДА про боротьбу з коронавірусом

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак та головний медик області Ігор Ващенюк закликали «не закидувати» медиків питаннями про витрату грошей на боротьбу з коронавірусом. Прозвітуватись натомість обіцяють після епідемії.

Про це вони заявили у четвер, 2 квітня, під час брифінгу.

«Багато запитань про кошти. Були навіть звинувачення, що ми щось вкрали. Але, якщо бути до кінця відвертими, ми ще навіть нічого не витратили – проплати ще не відбулись. Так, обласна рада, міська рада, місцеві ради виділили кошти. Загалом – 120 мільйонів гривень, долучились три благодійні фонди (йдеться про кошти і товари загалом на суму 9 мільйонів, - ред.). Звичайно, звіт буде надано, але поки нема чого надавати», - заявила заступниця голови ОДА.

«Для чого зараз про це питати, якщо у нас карантин у розпалі? Я вважаю такі питання провокативними і недоцільними. Ми так відволікаємо лікарів від їхнього прямого обов’язку. По закінченню робіт буде повний звіт. Якщо ж хтось хоче зараз детальну інформацію, можете написати письмовий запит, ми на нього письмово відповімо. Але я вважаю, що це не на часі», - додала вона.

Очільник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк також сказав, що усі закупівлі засобів захисту та медикаментів проводить централізовано Волинська обласна клінічна лікарня. Переглянути їх можна на платформі Prozorro.

«Зараз там зареєстровано договорів на 17 мільйонів – проплат ще не було», - додав він. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Якщо хочете смажити шашлики, не контактуйте з людьми», - Тетяна Щербак волинянам
Наступна новина Відучора на Волинь з-за кордону повернулось 122 людини. На обсервацію їх не відправили
Останні новини
Схожі новини