«Зараз виходимо на пік». У МОЗ розповіли, коли чекати на спад епідемії коронавірусу

«Зараз виходимо на пік». У МОЗ розповіли, коли чекати на спад епідемії коронавірусу

Україна зараз виходить на пік захворюваності, але поки що не можна передбачити, як вірус поводитиметься далі. Втім, в МОЗ очікують на спад вже незабаром, але пояснюють, що пікові показники збережуться ще протягом двох тижнів.

Про це заявив перший заступник голови МОЗ Олександр Комарида в понеділок, 1 листопада, пише Корреспондент.

"З приводу прогнозу. Зараз виходимо на пік, після чого зазвичай буде спад, і ми це очікуємо. Найближчого тижня-два, думаю, ще спостерігатиметься така ситуація", - сказав Комарида.

Щодо того, чи потрібно буде вакцинуватися від коронавірусу щороку, чиновник відповів, що поки ніхто не може передбачити, як поводитиметься вірус далі, але Україна планує забезпечити постачання вакцин від COVID-19 на наступні 2 роки.

"Поки точно ніхто не скаже, як поводитиметься вірус - і чи буде вакцинація щорічною, чи ні. Це залежатиме від епідеміологічної ситуації по всьому світу. Україна планує забезпечувати централізовано і безкоштовно вакциною громадян як мінімум найближчі 2 роки", - додав Комарида.

Нагадаємо, за кілька днів Волинь ризикує потрапити в червону зону


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода на Волині найближчими днями
Наступна новина Володимир-Волинський можуть перейменувати вже до кінця року
Останні новини
Схожі новини