Зарічанський парк на Волині стане чудовим місцем для відпочинку

Зарічанський парк на Волині стане чудовим місцем для відпочинку

Зарічанський парк, що поблизу міста Володимир-Волинський, планують облаштувати до сучасних рекреаційних стандартів. Йдеться про нові доріжки, скульптури, громадський пляж, дитячий майданчик та інші атракційні елементи.

Такі ініціативи команда Ігоря Гузя планує втілити спільно із місцевою владою, громадськими активістами та експертами-урбаністами. Їх народний депутат озвучив під час зустрічі із активом Зарічанської ОТГ 14 лютого.

Нагадаємо: у 2017 році за кошти субвенції, яку виділив уряд на пропозицію обранця, на території парку вже зробили сучасне освітлення. Державна інвестиція - 160 тисяч гривень. Цьогоріч Волинська облрада передбачила ще 395 тисяч гривень для благоустрою та облаштування дитячого майданчика.

Планується, що на цій території встановлять зручні лавки, креативні канатні дороги для дітей, щоб вони там активно і з задоволенням проводили час. А ще – очистять русло річки Луга в межах парку, аби водойма створювала мальовничий краєвид для відпочиваючих на місцевості. У проекті рекреаційних заходів також – облаштування пляжу, ремонт під’їзної дороги та входів у парк, встановлення інформаційних стендів та Wi-Fi-роутерів.

За словами депутата, розробляти та втілювати комплексну 5-ти річну стратегію оновлення парку будуть із залученням кращих спеціалістів з урбаністики та ландшафтного дизайну. Остаточну концепцію мають затвердити вже згодом.

Суттєву частину робіт також планують провести до фестивалю «КНЯЖИЙ», який відбудеться цьогоріч вже вдруге на території парку в селі Заріччя Володимир-Волинського району, 23-24 червня. Зокрема, під час фестивалю різьбярам запропонують створити скульптури, які залишаться на території парку.

Прес-служба народного депутата


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні мають значно подешевшати автомобілі
Наступна новина ТОП-7 продуктів, які допомагають при стресі
Останні новини
Схожі новини