В Україні мають значно подешевшати автомобілі

В Україні мають значно подешевшати автомобілі

Ситуація з численністю на українських дорогах автомобілів з європейською реєстрацією сильно впливає як на ринок нових автомобілів, так і на ринок автомобілів на український реєстрації.

Лише за офіційними даними на кінець минулого року в Україні знаходилось 425 400 автомобілів з іноземною пропискою, – пише Авто-24.

В середньому їх ціна на 56 відсотків нижча, аніж на аналогічні авто на українських номерах. Багато громадян вбачають в такій ситуації можливість пересісти на кращій автомобіль – продають авто на український реєстрації та купують автівку «на бляхах».

Як показує практика, користування автомобілями з іноземною реєстрацією не несе суттєвих загроз власнику.

Адже зупиняти автомобілі на дорогах мають право лише поліцейські. Водій, в разі зупинки, повинен пред’явити реєстраційний документ на автомобіль, посвідчення водія і в деяких випадках страховий поліс.

Законність та порядок дотримання термінів перебування на митній території Украйни повинна контролювати Державна фіскальна служба. Але вона не має повноважень на зупинку і перевірку автомобілів на дорогах. Спільні рейди співробітників цих двох структур відбуваються вкрай рідко.

Наразі з боку влади не варто чекати репресивних дій по відношенню до власників автомобілів на іноземній реєстрації. Це може викликати негативну соціальну реакцію, яку навряд чи стануть розпалювати напередодні виборів.

Отже, при збереженні теперішнього відношення влади до автомобілів «на бляхах» можна прогнозувати подальше здешевлення автомобілів з українською реєстрацією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин викидає сміття біля під'їзду
Наступна новина Зарічанський парк на Волині стане чудовим місцем для відпочинку
Останні новини
Схожі новини