Зарплата лікаря – мінімум 20 тисяч гривень. Чому луцькі депутати не в захваті від цього рішення

Зарплата лікаря – мінімум 20 тисяч гривень. Чому луцькі депутати не в захваті від цього рішення

Директорка Луцької міської дитячої поліклініки і депутатка міської ради Оксана Лєщинська заявила, що вимога платити лікарям і медсестрам мінімум 20 і 13,5 тисяч гривень відповідно вбиває мотивацію медиків ефективніше працювати. Також, з її слів, грошей на такі зарплати бракує.

Про це вона сказала у четвер, 27 січня, під час сесії Луцької міської ради.

Оксана Лєщинська повідомила, що 12 січня набула чинності вимога уряду платити лікарям мінімум 20 тисяч гривень зарплати, середньому медичному персоналу – 13,5 тисяч.

«Суттю реформи було те, що ми хотіли мати індивідуальний підхід: чим більше лікар надає якісних послуг, тим краще заробляє. Але обов’язковість цієї постанови нівелює вимогу диференційованого підходу і повертає нас до радянського часу, коли всі отримували однакову зарплату, незалежно від того, звертаються до цього лікаря пацієнти чи ні. За таких умов немає значення ефективність роботи – заклад мусить виплатити цю мінімальну зарплату», – сказала лікарка.

З її слів, попри те, що міська дитяча поліклініка – на другому місці серед медзакладів області за кількістю звернень, грошей на такі зарплати може не вистачити.

«Я не знаю, чи ми зможемо виконати ці вимоги», – зазначила Оксана Лєщинська.

Очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін додав, що в інших закладах ситуація ще важча. Без підтримки органів місцевого самоврядування вони не зможуть забезпечити такі зарплати, адже Національна служба здоров’я замало фінансує надання медичних послуг.

Луцькі депутати вирішили звернутися до прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я з проханням передбачити індивідуальний підхід у нарахуванні зарплат медикам.

«Сприйняття працівником, що оплачується факт перебування на робочому місці, а не надана медична послуга призведе до втрати інтересу, ініціативи, відповідальності та внутрішнього бажання працювати», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у грудні Верховна Рада провалила голосування за підвищення зарплат медикам.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без права на продаж. Як Луцьк планує поводитися з дитячою залізницею
Наступна новина Луцькому меру втретє за пів року зменшили премію
Останні новини
Схожі новини