Затонув підбитий крейсер «Москва»

Затонув підбитий крейсер «Москва»
Крейсер «Москва» у 2012 році. Фото Wikimedia Commons

Російський крейсер «Москва», по якому напередодні завдали ракетного удару Збройні сили України, затонув під час буксирування.

Про це повдломив «Zaxid.Net» з посиланням на міністерство оборони держави-агресорки.

«Під час буксирування крейсера «Москва» в порт призначення через пошкодження корпусу, отримані під час пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув», – йдеться у повідомленні.

Також у міноборони Росії стверджують, що екіпаж крейсера був евакуйований на кораблі Чорноморського Флоту, які перебували в районі інциденту. Однак наразі неможливо встановити, чи достовірна ця інформація.

Збройні сили України завдали ракетного удару по «Москві» увечері в середу, 13 квітня. Однак росіянам цей інцидент подають як детонацію боєзапасу через пожежу, причини якої не називають. Також російська влада заявляла, що ракетне озброєння крейсера не пошкоджене.

У вересні 2020 року Чорноморський флот РФ повідомляв про вихід крейсера «Москва» в море після завершення планового ремонту (загалом крейсер перебував у ремонтних доках з 2018 року).

Корабель увійшов до складу сил постійної готовності російського флоту. Росія називала його «найсерйознішим кораблем» у Чорному морі.

Крейсер «Москва» було закладено на стапелі Миколаївського суднобудівного заводу імені 61 комунара у 1976 році як ракетний крейсер «Слава». Спущений на воду 27 липня 1979 року.

Нагадаємо, раніше українські артилеристи знищили склад з боєприпасами окупантів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як приймають біженців за кордоном: історії лучанок
Наступна новина Вперше подолав таку відстань. 84-річний дідусь на старому авто вивіз родину з-під обстрілів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні