Затримали волинянина, який здійснював махінації із вживаним одягом з Європи

Затримали волинянина, який здійснював махінації із вживаним одягом з Європи

Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС отримало відповідь з митних органів Республіки Польща щодо товару, який волинянин ввозив через пункт пропуску Ягодин.

Під час митного оформлення вантажу брокером подавалась декларація, згідно з якою одяг, взуття та речі з текстилю «не сортовані, ношені або вживані, оригінальний домашній збір (SecondHand), дезінфіковані, упаковані в пластикові мішки, ступінь зносу до 30%» доставлялися з Великобританії і коштували 9 500 доларів США.

Проте у відповіді польських колег містилась завірена копія митної декларації, відповідно до якої той самий товар, що відправлявся в Україну тим же транспортним засобом, був проданий польською компанією українському товариству за 46 083 євро. За курсом Національного Банку України станом на момент правопорушення це складало 1,373 млн грн.

На підставі цієї офіційної інформації проти волинянина складено протокол про порушення митних правил. Воно полягало у поданні органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника і одержувача товару, а також неправдиві відомості, необхідні для визначення його митної вартості.

Відповідно до ч. 1 статті 483 Митного Кодексу України такі дії тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дружинам і матерям воїнів «Небесного легіону» подарували відпочинок на Світязі
Наступна новина У Луцьку скаржаться, що з кранів замість води тече «кока-кола». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини