Завершення Різдвяного посту без шкоди для здоров'я: поради фахівців

Завершення Різдвяного посту без шкоди для здоров'я: поради фахівців
Фото ілюстративне

У православній традиції Різдвяний піст є 40-денним періодом підготовки до гідної зустрічі Різдва Христового. Його мета – очистити не лише душу від злих помислів, але й організм від вживання тваринної їжі. Від 28 листопада до 6 січня православні християни не їдять м’ясо, молоко, вершкове масло і яйця, а рибу і олію – тільки в певні дні.

Аби не створити собі проблем із травленням і не почати стрімко набирати вагу після тривалого дотримання пісного раціону, варто замислитись над правильним переходом до звичного харчування. Експертка зі здорового харчування Тетяна Кіхтєва розповіла, як харчуватися в перші дні після тривалих обмежень у їжі – інформує 1News.

Тетяна Кіхтєва розповіла, що найважливіше знати перед виходом з Різдвяного посту і чого не можна їсти відразу після тривалих обмежень.

“Дуже важлива поетапність. Тобто в жодному разі не можна наступного дня після виходу із посту їсти відразу і м’ясо, і рибу, і яйця, і молочні продукти. Потрібно вводити ці продукти поступово. Починати краще з легких страв”, – зазначила дієтологиня.

За словами експертки, варто дотримуватися таких етапів:

у перші дні після виходу можна ввести в меню яйця, на третій-четвертий день додати в раціон нежирні молочні продукти, на п’ятий і шостий день – рибу, на сьомий день уже можна починати їсти м’ясо.
Достатньо дотримуватися цих етапів протягом тижня, після чого можна їсти улюблені страви із тваринними білками.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що нового чекає на «Супернову» у Луцьку?
Наступна новина Президент Зеленський засудив насильство у США
Останні новини
Схожі новини