Збрехав, щоб потрапити на фронт. Закарпатець який втратив обидві ноги, пішов на війну

Збрехав, щоб потрапити на фронт. Закарпатець який втратив обидві ноги, пішов на війну
Фото Ярослава Галаса

55-річний житель Закарпаття Василь Штефко, який втратив обидві ноги, пішов воювати проти російських окупантів. Він зізнався, що збрехав у військкоматі, що втратив лише одну ногу, аби потрапити на фронт. 

Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив майор 128-ї окремої гірсько-штурмової закарпатської бригади Ярослав Галас.

За його словами, Василь Штефко з села Кушниця на Іршавщині (Закарпаття). У 55-річного чоловіка немає обох ніг. Однак попри все він став добровольцем та пішов воювати.

«У 2004 році на заробітках у Росії Штефко втратив обидві ноги і на протезах повернувся додому, в рідну Кушницю. А коли Росія вторглася в Україну, просто не зміг сидіти дома», - пише Ярослав Галас.

Також він каже, що Василь Штефко збрехав, що у нього немає лише однієї ноги, аби потрапити на фронт.

«Я не спав дві доби, коли побачив, що відбувається, – сказав Василь. – Просто не зміг сидіти вдома, зібрав речі й пішов у військкомат. Зізнаюся зараз перед командуванням, що збрехав там, – сказав, що в мене тільки один протез».

Василь Штефко розповів, що раніше служив у армії, вміє стріляти та водити авто. А його батько під час Другої світової війни також збрехав про свій вік для того, щоб потрапити на фронт. На той час йому було 15, а він сказав, що має 18 років та пішов воювати.

«Люди, котрі не бачать протезів, навіть не здогадуються, що в мене немає ніг. Тут я за званням сержант, а за посадою – водій, служу в роті вогневої підтримки. Мій батько так само «незаконно» потрапив на фронт у Другу світову. Йому було 15 років, але він сказав, що має 18, і пішов воювати», - розповів доброволець.

Удома чоловіка чекає дружина й 11-річна донька.

Читати також: «А вони не бачать, що в мене рожеве волосся». Історія Маші з луцької тероборони. #БОЙОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі попрощались з Героєм, який загинув на Донеччині
Наступна новина Поліцейські знайшли 16-річну лучанку, яка зникла ще на початку березня
Останні новини
Схожі новини