Здійснилася давня мрія: волинянин, який їздив велосипедом до Парижа, повернувся додому

Здійснилася давня мрія: волинянин, який їздив велосипедом до Парижа, повернувся додому
Веломандрівник Богдан Ліпич

Волинянин Богдан Ліпич велосипедом проїхав із Каменя-Каширського до Парижа. Це – 2 тисячі кілометрів. Мандрівка тривала 30 днів. Крім столиці Франції, побував у Варшаві, Берліні, Амстердамі, Брюселі. Цими днями повернувся в Україну.

Про це – у сюжеті UA:Волинь.

Нагадаємо, у мандрівку Богдан вирушив 11 липня 2019 року.

Каже, це була йогодавня мрія.

«Відвідав 5 країн. Проїхав Польщу, Нідерланди, Німеччину, Бельгію і Францію. Найбільшим раєм для велосипедиста є Голландія. Мене здивувало, що від німецького кордону до Амстердаму я проїхав по велодоріжці», – розповідає веломандрівник.

Богдан згадує: ночував у наметі, доводилося звикати до умов життя просто неба.

«У мене був мінімальний бюджет – це 200-300 доларів. Довелося позичити у батьків. У мене зламався телефон. Половину коштів витратив на ремонт велосипеда. За 150 км до Парижа у мене розірвався ланцюг», – каже хлопець.

Богдан знає польську мову. За кордоном спілкувася за допомогою гугл-перекладача.

Хлопець працює у медіасфері. Під час подорожі постійно публікував новини про мандрівку на сторінках у соцмережах. Каже: за цей час у нього з’явилося багато підписників, підтримка людей надихала.

«Європейці дуже привітно ставляться до українців, я поставив питання французові: що він думає про Україну? Він відповів: «я радий, що це країна, яка відірвалася від Росії. Німці українців сприймають як частину російського народу, а Україну як частину Росії. Я намагався зламати ці стереотипи. Казав: ми окрема повноцінна нація. Вони казали: «Окей». Вони не сперечалися зі мною», – зазначає Богдан.

Мандрівка до Парижа дозволила випробувати свої сили, розповідає Богдан Ліпич. Говорить: кожен може більше, ніж думає про свої можливості.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відкрили сквер у центрі Луцька на місці квіткового ринку
Наступна новина «Дітей можна приймати в садочок тільки зі щепленнями. Це наказ», – головна освітянка Луцька
Останні новини
Схожі новини