«Дітей можна приймати в садочок тільки зі щепленнями. Це наказ», – головна освітянка Луцька

«Дітей можна приймати в садочок тільки зі щепленнями. Це наказ», – головна освітянка Луцька
Фото ілюстративне

Маленьких лучан, у яких відсутні необхідні згідно із графіком вакцинації щеплення, не зараховуватимуть у дошкільні навчальні заклади міста. Виняток – коли у батьків є висновок спеціальної медичної комісії про те, що дитина має протипоказання до проведення щеплень.

Про це 16 серпня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомила начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зі слів посадовиці, дітей без щеплень у садочки не зараховуватимуть, оскільки, згідно із Коституцією України, колективний інтерес є вищим за приватний. 

Читати також: Нещепленим дітям не можна йти в садочки та школи. Пояснення медиків та освітян

«Дітей можна приймати в садочок тільки зі щепленнями. Це наказ. Батьки тих дітей, у яких зміщені графіки щеплень через хвороби, несуть відповідні довідки. Є карта щеплень, вони її приносять, коли йдуть в садочки. Якщо йде збій, але мама зробила перше щеплення, то лікарі дають довідку із інформацією про те, чому батьки не змогли зробити щеплення та коли його можна робити. Рідко коли таке буває, що батьки почали робити дитині щеплення, і з часом не догнали графік. Діти без щеплень до закладів не зараховуються, окрім показів, визначених спеціальною комісією», – наголосила головна освітянка міста.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Здійснилася давня мрія: волинянин, який їздив велосипедом до Парижа, повернувся додому
Наступна новина У луцького мера може з'явитися ще один заступник
Останні новини
Схожі новини