Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу. Що далі?

Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу. Що далі?

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає легалізацію грального бізнесу в Україні. Раніше документ схвалив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради, пише Громадське.

Там вказано, що 11 серпня документ повернуто з підписом президента.

І що тепер буде?

Закон фактично легалізує гральний бізнес в Україні. Зали з ігровими автоматами дозволять розташовувати тільки в готелях, які мають три-п'ять зірок, а в чотири-п'ятизіркових — казино. Допустимий вік гравця азартних ігор, відповідно до проєкту закону, стартує від 21 року. 

За ведення грального бізнесу без ліцензії кримінальна відповідальність (штраф від 170 до 680 тисяч гривень, за повторне порушення — від 680 до 850 тисяч гривень) або ж позбавлення волі.

Також штрафи можливі за низку порушень організаторів, наприклад, допуск до гри людей, молодших 21 року, — штраф близько 2 млн 360 тисяч гривень, а за повторне порушення — анулювання ліцензії.

А раніше як було?

Гральний бізнес в Україні заборонений законодавчо з 2009 року. Однак з того часу оператори лотерей знайшли лазівку у законі, яку використовують для здійснення цієї діяльності.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада легалізувала гральний бізнес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, де виявили нові спалахи коронавірусу на Волині
Наступна новина Путін заявляє про реєстрацію першої у світі вакцини від COVID-19. Він вже вакцинував свою доньку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні