Жінки без хусток і відспівування католиків: ПЦУ змінить правила для вірян

Жінки без хусток і відспівування католиків: ПЦУ змінить правила для вірян
Фото ілюстративне

Новостворена Православна церква України проводить реформи і поступово буде запроваджувати нові правила в церквах. Зокрема, в ПЦУ можуть спростити дрес-код для вірян та зняти заборони на відспівування парафіян інших конфесій.

Єпископ ПЦУ Запорізький і Мелітопольський Фотій зауважив, що в процесі реформ у церквах можуть почати встановлювати лавки та дозволити жінкам не покривати голову хусткою в храмі, пише «РБК-Україна».

Окрім того, священикам новоствореної церкви можуть дозволити відспівувати людей католицького віросповідання. Проте, представники ПЦУ мають уточнювати, чому саме католик звернувся до них за проведенням такого обряду.

Єпископ зазначив, що дуже важливо дослухатися голосу серця і поступати згідно із заповідями любові.

«Якщо людина хрестилася в церкві іншого підпорядкування, і померла – відспіваємо її. Навіть католика», – сказав він.

Які правила ПЦУ встановить для своїх вірян?

Після створення Православної церкви України особливих правил щодо зовнішнього вигляду прихожан не буде. Священик Георгій Коваленко зауважив, що правила – це те, що робить усіх однаковими, а ПЦУ хоче виробити культуру та ставлення до людини. Зовнішній вигляд прихожан храму повинен бути не провокуючим і не повинен відволікати від молитви інших вірян. Тому, жінки сміливо можуть приходити у храми з непокритою головою, адже хустка – не основна ознака релігійності людини.

Зазначимо, до новоствореної Православної церкви України перейшли вже понад чотири сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату. Найбільше з них приєдналися до ПЦУ у Волинській області, де про вихід з УПЦ МП оголосило вже 109 парафій.

Читати також: Скільки волинських священиків та парафій приєдналися до ПЦУ. ОНЛАЙН-КАРТА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У молодої мами з Волині виявили злоякісну пухлину
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 26 березня
Останні новини
Схожі новини