Жителів волинських громад та ВПО навчали підприємництву

Жителів волинських громад та ВПО навчали підприємництву

Завершилася серія тренінгів на тему «Економічне зростання регіону через стимулювання розвитку власної справи» для місцевих жителів територіальних громад Волині та внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, протягом серпня – вересня ці навчання відбулися у Володимирській, Зимнівській, Вишнівській, Любешівській та Шацькій громадах.

Спікерка, фінансистка з багаторічним досвідом Ольга Іванків розповіла учасникам про можливості започаткування підприємницької справи у час війни, які надає держава. Зокрема, мова йшла про грант до 250 тисяч гривень у межах Державної програми підтримки бізнесу, яку Уряд запровадив для стимулювання населення у розвитку власної справи. Також вона поділилася знаннями про фінансове планування і написання базового бюджету для підприємця.  В цілому участь в тренінгах взяло більше сотні людей.

«Про цю Програму раніше я лише чув. Завдяки навчанню дізнався про її особливості та можливості, які вона відкриває. Також мені було важливо почути настанови тренерки. Особливо ті, що стосуються бізнес-плану», – ділиться враження учасник тренінгу Вадим.

«Чверть мільйона – це хороша можливість для розвитку бізнесу. Водночас, треба ще знати, як нею правильно скористатися. Тому, рада, що змогла взяти участь в цьому навчанні і багато для себе прояснити», – додає учасниця навчання Мирослава.

 У рамках кількагодинного тренінгу, спікерка Ольга Іванків розповіла про деталі Програми та продемонструвала зразок проєктної заявки. У практичній частині кожен мав можливість придумати свою бізнес-ідею, сформувати бюджет на рік і отримати консультацію експерта щодо описаного плану.

«В цілому учасникам була актуальна тема отримання гранту на розвиток або масштабування бізнесу. Дехто із них вже навіть подавався та отримав фінансування. Учасники приходили не лише для отримання інформації щодо фінансування, адже це є у відкритих джерелах даних, а й для переймання досвіду щодо написання бізнес плану і щоб почути «фішки», особливості його складання, контрольні точки», – підсумувала Ольга Іванків.

Вона додає, що важливою частиною зустрічей був формат нетворкінгу, де учасники могли познайомитися між собою, обмінятися корисними ідеями та контактами.

Довідково:

Тренінги було організовано Волинським Інститутом Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир попрощався з Героєм Віктором Музичуком. ФОТО
Наступна новина Силовики Волині скерували до суду справу колаборантки
Останні новини
Схожі новини