Живі, але поранені. Як рятувальники з Волині на Донеччині працювали

Живі, але поранені. Як рятувальники з Волині на Донеччині працювали

Рятувальники, які працюють в епіцентрі надзвичайних ситуацій, завжди у зоні ризику. На прифронтових територіях ці ризики особливо високі.

На сторінці ДСНС розповіли про день з чергування волинських рятувальників на Донеччині. Пишуть, що він став крайнім у ротації волинських пожежних-рятувальників.

З 21 травня до 5 липня рятувальники Сергій Савлук, Олександр Андріюк, Дмитро Дейнека, Максим Гурський, Олег Миненко, на чолі з Вадимом Хмаруком (усі з Ковельщини) несли службу на Донеччині – підсилювали пожежно-рятувальні підрозділи.

Початок літа був пекельним на Сході в усіх сенсах – часті обстріли і тривала посушлива погода призвели до масштабних загорянь, зокрема й у лісових насадженнях. Іноді полум'я перекидалося на населені пункти. Траплялися чергування, коли рятувальники переміщалися з пожежі на пожежу без перепочинку.

5 липня робочий день для хлопців розпочався о шостій ранку. Горів лісовий настил після ворожого обстрілу. Гектари охопленого пожежею лісу, щільний дим, полум'я підступало до населених пунктів.

Волиняни разом з іншими підрозділами вирушили у напрямку фронту пожежі, щоб запобігти перекиданню вогню через лісову дорогу на населені пункти та молодий ліс. Прямуючи уздовж мінералізованої смуги, а потім лісовою дорогою, второваною військовою технікою, вони відрізали шлях вогню.

Проклавши рукавну лінію, Вадим Хмарук і Дмитро Дейнека «проливали» тліючі повалені дерева, а попереду рухалася пожежна автоцистерна. Так метр за метром рятувальники просувалися углиб лісу.

Вибух пролунав о 15:17. Пожежний автомобіль, в якому перебував водій Олександр Андріюк, пожежний-рятувальник Сергій Савлук, а також працівник ДСНС Донеччини, наїхав на вибухонебезпечний предмет.

Внаслідок вибуху рятувальники залишилися живі, хоч і отримали травми різних ступенів тяжкості. Нині тривала реабілітація очікує на Олександра Андріюка. Решта уже повернулися або невдовзі повернуться до виконання службових обов'язків.

Попри все хлопці не вважають себе героями і стверджують, що просто виконували свою роботу. А справжніми героями називають військових, які стримують ворога і дають йому відсіч, та рятувальників, які від першого дня повномасштабної війни працюють на прифронтових територіях, – йдеться в дописі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила захисника
Наступна новина Командування ЗСУ відзначило волинських медиків
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні