Живими не брати. Путін заявив про теракт у Пітері. ФОТО, ВІДЕО

Живими не брати. Путін заявив про теракт у Пітері. ФОТО, ВІДЕО

У Петербурзі стався другий за рік терористичний акт. У Санкт-Петербурзі 27 грудня в супермаркеті стався вибух, унаслідок якого постраждали 13 осіб. Президент Росії Володимир Путін назвав вибух терактом і закликав ліквідувати бандитів на місці.

Бомба з елементами ураження

Вибух стався о 18:30 (за Московою) у супермаркеті "Перекресток" на пл. Калініна в Санкт-Петербурзі.

До місця події приїхали десятки машин швидкої допомоги і пожежників. З будівлі провели евакуацію, на місці працювали сапери.

Під час вибуху постраждали 13 осіб, ніхто не загинув. Було госпіталізовано вісім осіб, двоє з них вранці 28 грудня були виписані, ще шестеро поки залишаються під наглядом лікарів. Відомо, що один постраждалий знаходиться у важкому стані.

ЗМІ, посилаючись на ФСБ пишуть, що в супермаркеті, швидше за все, вибухнув саморобний вибуховий пристрій невеликої потужності - 200 г у тротиловому еквіваленті. Пристрій, швидше за все, був оснащений елементами на ураження.

Бомба знаходилася в камері схову супермаркету. Там вона пролежала близько двох годин. Елементами на ураження були кулі від підшипників.

Слідком РФ відкрив справу за статтею про замах на вбивство двох і більше осіб у загальнонебезпечний спосіб. Однак ЗМІ дізналися, що вибух у магазині розслідуватимуть також за статтею про теракт.

Пізніше у відомстві уточнили, що розглядають усі версії події. Роботу фахівців на місці вибуху координує Національний антитерористичний комітет РФ. Він уже опублікував фотографії і відео з магазину.

Офіційно про підозрюваних поки нічого не повідомляється; чи шукають правоохоронні органи когось конкретного - невідомо.

Місцеве видання Фонтанка опублікувало відео, на якому, імовірно, знятий підозрюваний.

Зазначається, що особа увійшла в магазин з рюкзаком за півгодини до вибуху, залишила його в камері схову - і через півтори хвилини пішла вже без нього.

Пізніше видання Росбалт опублікувало фотографію чоловіка, який може бути причетний до вибуху в Санкт-Петербурзі.

На знімку зображений чоловік азіатської зовнішності, одягнений у зелену толстовку з капюшоном, спортивні штани й чорні кросівки.

Як наголошується, він деякий час ходив по магазину, після чого вийшов із супермаркету, нічого не купивши.

Полоненими не брати, ліквідовувати на місці

Путін 28 грудня під час зустрічі із залученими до операції ВКС у Сирії офіцерами назвав вибух у Санкт-Петербурзі терактом.

Він додав, що дав ФСБ розпорядження затримати чи ліквідувати причетних.

"До речі, вчора я дав вказівку директору Федеральної служби безпеки під час роботи з цими бандитами - під час затримання - діяти, зрозуміло, у рамках закону, тільки закону. Але в разі загрози життю і здоров'ю для наших співробітників, наших офіцерів, діяти рішуче, у полон нікого не брати, ліквідувати бандитів на місці", - заявив Путін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина НКРЕКП підняла тарифи на електроенергію на 16,2%
Наступна новина Колишнім полоненим виплатять по 100 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини