Журналісти встановили особу збитого під Гостомелем російського вертольотчика

Журналісти встановили особу збитого під Гостомелем російського вертольотчика

Збитим під Гостомелем російським вертольотом Ка-52 ймовірно керував командир ескадрильї 319-го окремого вертолітного полку з Приморського краю РФ Айрат Сафаргалєєв.

Журналісти звернули увагу на шолом вертольотчика, який українські силовики знайшли біля підбитого гелікоптера Ка-52. На шоломі було вказане прізвище пілота – «Сафаргалеев», – повідомляє «Слідство.Інфо»

Журналісти-розслідувачі проаналізували, хто з таким прізвищем може мати стосунок до російської армії, зокрема до Повітряно-космічних сил РФ.

На офіційному сайті уряду Приморського краю РФ була опублікована новина, яка стосувалася вручення у 2019 році державних нагород російським офіцерам. Зокрема, там ішлося про нагородження командира ескадрильї російської військової частини 13984 Айрата Сафаргалєєва.

Журналісти знайшли цього чоловіка у російській соцмережі «Однокласники». Айрату Сафаргалєєву 45 років, він живе в селищі Чернігівка Приморського краю, де розташований військовий аеродром. Закінчив «Сизранське вище військове авіаційне училище льотчиків».

Судячи з його профілю та фотографій, Сафаргалєєв уже кілька десятків років служить в авіаційних військах РФ, а саме у вертольотних ескадрильях. Також він є учасником закритої групи російських військових «Вертолетчики».

Примітно, що на озброєнні російського 319-го окремого вертолітного полку в Чернігівці (військової частини 13984) перебувають саме новітні військові вертольоти Ка-52, який і збили під Гостомелем.

Наразі не відомо, чи затримали українські військові та правоохоронці пілота збитого гелікоптера, чи він досі переховується на території Київської області. «Слідство.Інфо» зʼясовує подробиці.

О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. Російські офіційні відомства майже не коментують ситуацію навколо вторгнення, не реагуючи на заяви української сторони про можливі втрати серед російських військових і захоплення кількох російських військовослужбовців у полон.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Наразі інформації про нові обстріли Луцька немає, - Ігор Поліщук
Наступна новина Українців просять знищувати малюнки хрестів на дорогах. Це позначки для атак
Останні новини
Схожі новини