Зібрали понад 110 тисяч гривень: на Волині відбулася благодійна виставка-аукціон

Зібрали понад 110 тисяч гривень: на Волині відбулася благодійна виставка-аукціон

У селі Павлівка Володимирського району 11 жовтня організували благодійну виставку-аукціон картин під назвою "Об'єднані заради перемоги" для збору грошей на потреби військовослужбовців.

Захід відбувся в приміщенні місцевого волинського ліцею.

Як розповів Суспільному заслужений художник України, львів'янин Василь Боднарчук, на виставці, ініціатором якої він є, представлено 35 художніх полотен.

"Чому ця картина по центрі, бо тут знизу написано "24 лютого 2022 року", страшна війна, насувається чорна хмара. Тут представлені живопис, керамічна і пастелі", — каже митець.

Зібрані гроші з аукціону спрямують на закупівлю спецнаборів для розмінування EOD-1М і квадрокоптера для пошуку мін для потреб батальйону розмінування 710-ої бригади охорони Держспецтрансслужби, розповів комбриг, полковник Олег Шеремет.

"Ентузіазм населення не менший, люди вірять у перемогу, в Сили Оборони. Багато у нас було заходів, де залучалися від професійні колективи, які дух військових піднімали, то це дає позитивний результат", — говорить командир бригади.

Як зазначив речник 710 бригади охорони Держспецтрансслужби Олександр Новацький, придбати картину митця та долучитися до допомоги можна й онлайн, задонативши на благодійний рахунок військової частині за QR-кодом.

"Це можна буде зробити і після виставки, запрошуємо, обов'язково донатьте ЗСУ. Це благодатний рахунок, який використовується нашою військовою частиною для того, щоб купувати найнеобхідніше для наших військовослужбовців — те, що не можемо купити за бюджетні гроші", — зазначив речник бригади.

Відвідувачка виставки-аукціону Ольга Фіть розповіла: працює у сільраді громади, разом із колегами зібрали п'ять тисяч гривень, аби долучитися до виставки-аукціону.

"Ми підтримати таку ініціативу з підтримку ЗСУ і долучилися до збору коштів. Картини усі наші, мені імпонують із кераміки, але побачимо, як буде аукціон, яка їхня ціна. Обов'язково щось придбаємо і буде в нашому приміщенні картина розміщена", — сказала волинянка.

Директор Павлівського ліцею Анатолій Павлович розповів, що на захід, організований на підтримку батальйону розмінування 710-ої бригади, прийшли пів сотні людей

"Зранку сьогодні ми проводили просвітницьку роботу з дітьми: спочатку на початковій ланці, тоді старші класи. Тут картини, а там міни, і військовий розказував правила безпеки — діти були в захваті від офіцера, який був на передовій", — сказав керівник освітнього закладу.

Загалом благодійна виставка-аукціон тривала впродовж дня.

Під час заходу вдалося зібрати на закупівлю обладнання для розмінування більш як 110 тисяч гривень, додав речник 710 бригади охорони Держспецтрансслужби Олександр Новацький.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині проти кору щеплені лише 42% дітей
Наступна новина Активістка з Луцька розповіла про нові правила для волонтерів від яких «в шоці»
Останні новини
Схожі новини