Зіткнення з Венерою чи відсутність гравітації: Кідрук у Луцьку розмірковував над знищенням Землі

Зіткнення з Венерою чи відсутність гравітації: Кідрук у Луцьку розмірковував над знищенням Землі

Понад сотня лучан відвідала четверту лекцію Макса Кідрука з курсу науково-популярного проекту Quantum. Зустріч відбулась 14 березня в науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Цього разу письменник розповідав про 10 неголлівудських способів знищити нашу планету.

Чоловік пояснив, чому обрав саме таку тематику цієї лекції. Він запевнив, що вона допоможе слухачам трішки розвантажити мозок після трьох попередніх, а також, аби показати безглуздість деяких голлівудських фільмів.

Макс Кідрук згадав про фільм «Армагедон» 1998 року і про те, наскільки він не реалістичний у своєму баченні врятування світу.

Отож, чоловік виділив 10 основних, найкращих, на його думку, теорій знищення Землі.

10. Зіткнення з іншою планетою, наприклад, з Венерою або Марсом. Один з найреалістичніших варіантів, як стверджує лектор.

9. Глобальне замерзання. Якщо Сонце віддалиться від Землі вдвічі, ніж є зараз, люди майже одразу ж загинуть від відсутності кисню.

8. Big Burn або «Велике згорання». Землю може перетягти на свою орбіту Меркурій, де все живе вигорить. Через деякий час планету поглине Сонце.

7. Припинення обертання Землі навколо своєї осі, що спричинить велику кількість пожеж і поступове знищення Землі.

6. Блукаюча Чорна діра, яка затягне Землю, знищуючи її.

5. Чорна діра в земному ядрі. Але це, на думку письменника, найменш реалістичним сценарієм.

4. «Відключення» гравітації.

3. Бомба з антиречовини, теорія якої описувалась в романі Дена Брауна «Янголи і Демони». Макс Кідрук повідомив, що така теорія досить серйозна і реальна.

2. Контакт з «дивною» матерією.

1. Фазовий перехід у Всесвіті. Він є реальним, найбільш моторошним і сам Макс Кіндрук не знає, що заважає створити на Землі абсолютний вакуум просто зараз.

«Протягом 2017 року Мистецьке об'єднання «СтендаЛь» організувало три лекції проекту Quantum Макса Кідрука. Однак, курс лекцій в Луцьку був перерваний шаленим марафоном #100містНОІМ. І ось знову ми повернулися до проекту.

Четверта лекція, яка зібрала понад сотню осіб, довела те, що лучани цікавляться наукою і чекають Макса Кідрука знову. Тому ми не зупиняємося на досягнутому. Попереду ще три захоплюючі лекції, анонси яких очікуйте незабаром», - розповіла організаторка заходу Оксана Янчишина.

Кожен відвідувач міг купити книгу Макса Кідрука, сфотографуватись і поспілкуватись з ним.

Наступна лекція «Життя після смерті...Землі» відбудеться наприкінці квітня.

Тест та фото: Юлія КНИШ (для Першого)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині п'яний чоловік побив жінок. ФОТО
Наступна новина Лучанка просить допомогти народити пухнастій красуні
Останні новини
Схожі новини