Злочинна недбалість чи трагічний збіг: на Львівщині 2 смерті в лікарні через перебій напруги

Злочинна недбалість чи трагічний збіг: на Львівщині 2 смерті в лікарні через перебій напруги
Фото ілюстративне

У місцевій лікарні містечка Жовква на Львівщині через збій електропостачання у реанімації померло двоє пацієнтів, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень.
Про це пише Українська правда з посиланням на інформацію Національної поліції у Львівській області.

З повідомлення Нацполіції:

"Встановлено, що 27 листопада в період від 17.50 до 19.10 було відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. В цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті - дихальна недостатність". 

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) та ч.2 ст 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Винним загрожує позбавлення волі на строк  до восьми років. 
Поліція вже встановила, що у лікарні були два електричні генератори на випадок аварійного відключення електроенергії. Проте у цьому випадку їх з якихось причин не використали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 249 нових хворих і двоє померлих - волинська вірусна арифметика за добу
Наступна новина Срібні каблучки та їх вибір
Останні новини
Схожі новини