Значна частина лучан – громадські активісти. ВІДЕО

Значна частина лучан – громадські активісти. ВІДЕО

25 відсотків лучан займають активну громадянську позицію. Такі результати дослідження, проведеного у чотирьох містах України регіональними ресурсними центрами та відділення комітету виборців України, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Окрім обласного центру Волині, вивчалася ситуація у Одесі, Сєвєродонецьку та Чернігові. З цих міст, на думку експертів, луцька влада найактивніше залучає населення до вирішення проблем.

На підтвердження вплинули декілька факторів: лише на Волині використовують такий інструмент, як місцеві ініціативи, діє робоча група із напрацювання стратегії розвитку міста. Також саме у Луцьку відбулися двоє громадських слухань, які ініціювали самі мешканці. Проте, до них у громадських активістів є зауваження.

Вибір незручного часу стосується й інших заходів: засідань “крулого столу”, постійних комісій. Про них заздалегідь знає мало лучан, бо не цікавляться. Із найвідкритіших заходів влади називали сесії та засідання виконкому. Щоправда, друга частина комітету – закрита.

Серед недопрацювань влади у співпраці з громадою експерти також назвали відсутність у Луцьку такого механізму, як “загальні збори”. Загалом результати дослідження оформлять у пропозиції, які надішлють місцевій владі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У січні волиняни понад 6 тисяч разів подорожували з ПриватБанком
Наступна новина Променева терапія, хімія, дороговартісні аналізи: 3-річний волинянин бореться з 4 стадією раку
Останні новини
Схожі новини