Знайдена в Волиньраді «прослушка» виявилася ретранслятором

Знайдена в Волиньраді «прослушка» виявилася ретранслятором

Апаратура, яку напередодні знайшли в будівлі Волинської обласної ради, є ретранслятором і служить для поліпшення зв'язку між портативними радіостанціями.

Знайдене обладнання належить військовій частині Національної гвардії і було законно встановлено в 2016 році.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Волинській області.

4 квітня, під час 19-ї сесії Волинської обласної  ради до поліції надійшло повідомлення, що в приміщенні під дахом будівлі виявлено невідому апаратуру. На місце виїхала слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції і патрульні поліцейські. Відомості внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

Читайте також: У Волиньраді знайшли апаратуру для прослуховування

На місці поліцейські встановили, що виявлене обладнання є ретранслятором, призначеним для підсилення сигналу радіозв’язку між портативними радіостанціями. Цей ретранслятор ще у 2016 році встановили спеціалісти військової частини Національної гвардії України. Керівництво частини направило до облради лист про необхідність встановлення ретранслятора. Під час монтажу ретранслятора був присутній відповідальний працівник облради.

Відтак інформація про виявлення у приміщенні Волинської обради обладнання для прослуховування – не відповідає дійсності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова ОДА Олександр Савченко розповів, чому раніше намагався не згадувати про Волинь
Наступна новина Депутат в темі – Павло Данильчук: «Проти «бабла», яким засіяне місто, не попреш»
Останні новини
Схожі новини