Зниклого волинського солдата знайшли в Афганістані

Зниклого волинського солдата знайшли в Афганістані

В Афганістані знайшовся зниклий без вісти солдат-волинянин.

У березні учасники української експедиції, котрі займаються у далекій країні пошуком водоносних горизонтів, несподівано виявили в одному з афганських поселень чоловіка, котрий назвався колишнім солдатом радянської армії, що потрапив у полон, прийняв мусульманство і залишився там жити.

Відео зі знайденим чоловіком виклали на ютуб-каналі. На жаль, чоловік забув українську та російську мови, проте все ж повідомив, що він родом з Волині. Саме слово «Волинь» він неодноразово казав членам експедиції з України.

Проаналізувавши інформацію часів радянсько-афганської війни, автори програми прийшли до висновку, що цим чоловіком, імовірно, є Ігор Білокуров, уродженець села Велика Глуша Любешівського району, котрий пропав без вісти у квітні 1988 року в провінції Кандагар.

Деякі однокласники Білокурова, побачивши відео з незвичайним афганцем, ніби-то вже впізнали в ньому Ігоря і повідомили рідних.

У селі досі живе мати зниклого без вісти солдата Антоніна Василівна Білокурова.

«У середині дев’яностих я зустрічався з нею, тоді вона ще вірила, що син її живий. Зі сльозами на очах розповідала, як її материнське серце навіть за тисячі кілометрів відчуло біду. Ігор Білокуров був звичайним сільським хлопцем, якому військова служба вбачалася не осоружною повинністю, а почесним обов'язком. Тож до війська пішов з охотою, служив сумлінно, і начальство, помітивши його військові здібності, запропонувало лишитися в армії надстроковиком. Згодом його направили до Ленінграда, в школу прапорщиків. По закінченні отримав наказ – Афганістан...» – згадує Ігор Білокуров.

Мати постійно шукала «слід» сина: і в Міжнародному Червоному Хресті, і в пакистанське посольство.

Кажуть у селі, Антоніна Василівна знепритомніла, дізнавшись приголомшливу новину. Адже сина вже перестала чекати. Навіть символічну могилу його на сільському кладовищі спорудила.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький активіст Михайло Шелеп став багатодітним батьком
Наступна новина На трасі Ковель-Луцьк чоловік врятував косулю
Останні новини
Схожі новини