Зручна та швидка доставка текіли з гіпермаркету

Зручна та швидка доставка текіли з гіпермаркету
Фото ілюстративне

Доставка з онлайн-гіпермаркету – краще рішення для економії часу. Замовлення доставки з FOZZY дозволяє отримати тільки свіжу і смачну їжу, алкогольні напої та багато іншого, не виходячи з дому.

Для зручності наших покупців і гостей ми зібрали широкий вибір текіли в цій категорії https://fozzyshop.ua/300355-tekila. На сайті fozzyshop.ua доступна вартість текіли в Україні. Ми ретельно збираємо ваші замовлення і дбайливо доставляємо їх кожен день.

Що таке текіла і з чого вона виробляється

Текіла – міцний алкогольний напій мексиканського походження (від 40% до 55%). Досі все ще існує хибна думка, що текіла зроблена з кактуса.

Фактично, при виробництві напою використовується ферментований сік з м'якоті блакитної агави. Мексиканське законодавство суворо контролює виробництво, тому воно дозволене тільки в штатах Гуанахуато, Халіско, Тамауліпас і Мічоакан.

Не варто плутати текілу з подібним напоєм – мескалем. Хоча мескаль з'явився раніше текіли, в його виробництво додають спеціальні «живі» інгредієнти. Під живим вмістом мається на увазі гусениця, яка живе в листі агави. Гусениць додають тільки в мескаль, цей компонент не входить в текілу.

Індіанці першими відзначили, що ферментований сік агави має приємний смак. Однак після того, як іспанці привезли до Мексики технологію дистиляції, була виготовлена справжня текіла, яку ми знаємо сьогодні.

Технологія і класифікація виробництва напоїв

Щоб агава дозріла, буде потрібно близько 10 років. Після очищення від листя вага плода становить близько 50 кілограмів, що дозволяє взяти з одного плоду близько 15 літрів текіли. Але перш ніж пити напій, очищені плоди агави покривають волокнами пальм, вугіллям і ґрунтом. У такому вигляді поміщають в піч на три дні при 60 °С.

Після сушіння в печі фрукт подрібнюють, збирають сік і змішують з водою і цукром. У масу додають дріжджі і відправляють в бочки, де відбувається бродіння протягом 4-х діб. Брагу двічі переганяють, щоб досягти 50% міцності алкоголю. Потім іде етап фільтрації, за яким слід розбавлення водою до стандарту 40%. 

Виділяють текілу двох видів: 

  • Reposado (Репосадо) – відпочиває в бочках від 2 до 12 місяців.
  • Anejo (Аньехо) – період витримки від року до 10 років.

Витримку робляють в дубових бочках. Це можуть бути як нові бочки, так і старі бочки з-під коньяку, хересу, віскі. Найчастіше період старіння не перевищує трьох років, через те що після закінчення терміну смак напою може змінитися. 

Іноді після витримування текілу змішують, щоб створити неповторний смак.

Текілу класифікують за двома параметрами: кількістю соку в складі і часу дозрівання в бочках:

  • Стандартна. Вони називаються змішаними (мікст). Напій повинен містити не менше 50% соку. Решта має в собі додавання таких цукрових добавок як коричневий цукровий тростинний цукор, кукурудзяний сироп.
  • Преміальна. До складу повинен входити 100% жовтневий сік агави, ніяких додаткових компонентів не додано.

Купити текілу в Києві з надійною доставкою зручно в інтернет-гіпермаркеті FOZZY. Ми здійснюємо щоденну доставку свіжих продуктів, брендового алкоголю і товарів першої необхідності по всій Україні. Замовляйте онлайн, робіть вигідні покупки на fozzyshop.ua.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Медики зафіксували рекордну кількість звернень на «швидку» і госпіталізацій
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили 11 996 хворих на ковід
Останні новини
Схожі новини