ЗС України вперше знищили дрон рашистів на висоті понад 3600 метрів. ВІДЕО

ЗС України вперше знищили дрон рашистів на висоті понад 3600 метрів. ВІДЕО

Зенітники Третьої окремої танкової Залізної бригади збили висотний дрон росіян "Орлан" в небесній дуелі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці бригади. 

Це сталося 7 вересня над Харківщиною. Щойно засікли ворожий БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.

У взаємодії з побратимами-прикордонниками визначили курс та висоту цілі. На місці один воїн підготував техніку до роботи, потім вступили в дію ще двоє членів екіпажу мисливців за розвідувальними "крилами" окупаційних військ.

Полювання, кажуть бійці, було надскладним. По-перше, висота — понад три кілометри; во-друге, «Орлан» постійно змінював напрям та висоту. Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи «Ворон» безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео — фінальний момент атаки.

Нагадаємо, що «Орлан-10» — вкрай небезпечний безпілотник. Може пролетіти 600 кілометрів, піднятися на 5 кілометрів, радіус дії — 120 кілометрів. Виявляє цілі та корегує вогонь, перехвачує радіоперемовини, блокує мобільний зв'язок, «ламає» сигнал GPS, скидає боєприпаси з малої висоти…


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гранатометники «Любарта» відправили до кобзона російського «туриста» у Серебрянському лісі. ВІДЕО
Наступна новина Луцьк навіки попрощався із захисником України Сергієм Герасимчуком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні