Звільнили посадовця, через якого було завдано збитків при будівництві волинської шахти

Звільнили посадовця, через якого було завдано збитків при будівництві волинської шахти

Чиновник, який отримав хабар за підробку документів в ході будівництва шахти "Нововолинськ", був звільнений і посаджений під домашній арешт.

Крім того, був відсторонений від займаної посади керівник державного підприємства «Дирекція по будівництву об'єктів», повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Керівник підприємства та головний інженер (він же – голова комітету з конкурсних торгів) задля одержання приватним акціонерним товариством «Макіївський завод «ЛАЗЕР» майже 25 млн. грн. неправомірної вигоди у жовтні-листопаді 2015 року внесли у документацію щодо проведення відкритих торгів на закупівлю товарів завідомо неправдиву інформацію про необхідні характеристики предмета закупівлі. 

Зробивши так, аби конкурс виграв «потрібний» суб’єкт господарювання, посадовці за державні кошти закупили у нього для будівництва шахти "Нововолинська" машини та устаткування, технічні характеристики яких не відповідали проекту будівництва шахти.

У подальшому, щоб адаптувати придбану техніку та змонтувати закуплене устаткування у шахті, вони уклали додаткові угоди з Державним підприємством «УкрНДІпроект», яке виконало відповідні роботи. За ці роботи було додатково сплачено понад 588 тис. грн. 

Незаконними діями посадовців державі завдано тяжких наслідків.

Далі – слово за судом.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Аваков заявив, що Пашинський не вивозив снайпера з Майдану в 2014 році
Наступна новина Вантажівки знищили дорогу на Волині, яку селяни ремонтували за свій рахунок
Останні новини
Схожі новини