Бізнес висунув 10 найголовніших вимог до влади

Члени Спілки українських підприємців (СУП) висунули 10 вимог бізнесу до влади.

Про це пише член Ради директорів СУП Олександр Соколовський на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, відповідний документ буде оприлюднено завтра, – повідомляє Mind.ua

Серед вимог на першому місці стоїть заміна податку на прибуток податком на виведений капітал. За словами Соколовського, відповідний проект закону знаходиться в адміністрації президента і не передається до Верховної Ради.

Разом з цим представники бізнесу вимагають лібеhалізації порядку та інструментів здійснення касових операцій і відміну п’ятикратної відповідальності у сфері обліку готівки; зниження навантаження на фонд оплати праці; перехід на електронний документообіг; масштабну приватизацію тощо.

Читати також: Лісопереробний бізнес Волині в полі зору влади. ВІДЕО

СУП вимагає прийняття ряду проектів закону, зокрема, про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні (№8124), про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України (№7010), про внесення змін до Митного кодексу України (щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони (№7473), про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№7034), проекту Кодексу України з процедур банкрутства (№8060), проект закону про медіацію (№3665).

Читати також: Бізнесмен в тренді – Сергій Стрихарчук: «Ми хочемо виробляти свій якісний продукт»

«Квінтесенцією документу є підтримана усім без винятку українським бізнесом заміна податку на прибуток податком на виведений капітал. Впровадження цього податку дасть додаткове зростання ВВП до 2%, і сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату – податкова система країни стане більш прозорою і зрозумілою, у тому числі за рахунок скорочення простору для маніпуляцій зі звітністю та представленням викривлених фінансових результатів», – повідомляє прес-служба СУП.

Спілка українських підприємців – це об’єднана сила незалежних українських підприємців, яка створена за межами політичних інтересів з метою захисту інтересів підприємців та формування сприятливого бізнес-середовища в Україні. Зараз до СУП входить понад 620 підприємств.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 80% волинських підприємств можуть залишитися без газу після 27 травня
Наступна новина Робота з учнівською молоддю - це інвестиції у майбутнє, - Володимир Бондар
Схожі новини