Бізнесмен в тренді – Сергій Стрихарчук: «Ми хочемо виробляти свій якісний продукт»

Бізнесмен в тренді – Сергій Стрихарчук: «Ми хочемо виробляти свій якісний продукт»

Весна асоціюється з початком будівельного сезону, у тому числі із приємними клопотами у тих, хто на завершальній стадії ремонту і займається облаштуванням території.

Найбільш поширеним покриттям навколо приватних будинків, багатоповерхівок, доріжок, парків, скверів – є бруківка. Завдяки своїй універсальності бруківка придатна для вимощення практично будь-якої території.

Однією із найпотужніших на Волині компаній, яка займається виробництвом фігурних елементів мощення, є ТзОВ «Бетон Брук Сервіс», що діє на ринку будівельних матеріалів вже більше десятка років.

Генеральний директор «Бетон Брук Сервіс» Сергій Стрихарчук до того, як розпочати власну справу, працював у будівельній компанії. Отримавши достатньо досвіду та розуміння процесу будівництва, разом із партнером Андрієм Разумовським започаткував власний бізнес – виробництво бруківки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмени в тренді - Андрій Разумовський: «Я не хочу в політику, мені і в бізнесі не нудно»

У чому секрет успіху – Сергій Стрихарчук розповів в інтерв’ю для рубрики «Бізнесмени в тренді».

- «Бетон Брук Сервіс» існує з 2007 року. Розкажіть, як виникла ідея започаткувати власну справу і чому вирішили зайнятися саме бруківкою?

- В бізнесі є багато напрямків – хтось купує, перепродує, ми ж хотіли виробляти власний продукт, зокрема, займатися виробництвом будівельних матеріалів, точніше – бруківки.

- Поділіться історією розвитку вашого бізнесу: як усе «закрутилося» та як вдалося стати потужним виробником бруківки на Волині?

- Перша бруківка була виготовлена на орендованому обладнанні, яким до нас тривалий час ніхто не користувався. Ми зробили реконструкцію та почали його експлуатувати. Щоправда, обладнання це було вітчизняного виробництва і невеликих потужностей: ми виробляли близько 150 квадратних метрів у день.

Одним з перших наших об’єктів, який ми пам’ятаємо досі і який виклали бруківкою власного виробництва, була територія навколо колишнього дитячого кафе «Мадагаскар», що у Луцьку, на проспекті Молоді. Приємно, що покриття слугує ще досі.

Один з перших об’єктів «Бетон Брук Сервісу»

У 2009 році ми придбали вже власне обладнання, завдяки якому вдавалося продукувати 200 квадратних метрів бруківки за зміну. З кожним роком ми нарощували об’єми виробництва, доукомплектовували обладнання і до минулого року потужність складала 700 квадрометрів в зміну.

Після того, як у 2017 році ми запустили в експлуатацію ще одну виробничу лінію, з’явилась можливість виробляти додатково ще 800 квадратних метрів в зміну, тобто загалом – 1500 «квадратів». Крім того, нова лінія розширила асортимент продукції підприємства, адже до переліку додалося декілька нових видів, зокрема, й квадрати.

Але на якому б обладнанні ми не працювали, головною була і залишається якість.

Варто зауважити, що за останні 5 років в нашому регіоні ніхто не оновлював обладнання з виробництва бруківки, тоді як наша компанія у 2017 році закупила нове обладнання у країнах Скандинавії. 

Вкладання бруківки «Римський камінь»

 

 

Наше нове обладнення працює і робить нові види продукції )))) #квадрат #бруківка

Posted by Андрій Разумовський on Tuesday, 16 May 2017

- З якими новинками ви розпочинаєте новий сезон?

- Як я вже казав, ще минулого року ми запустили лінію виробництва форми «Квадрат». З того часу вона користується неабиякою популярністю серед наших клієнтів.

Вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції, 2017 рік

Також ми повністю самі розробили та придумали нову тротуарну плитку, яку назвали «Le Bruk». Її вже активно замовляють клієнти.

Нова форма бруківки від «Бетон Брук Сервісу» – «Le Bruk»

В цей будівельний сезон входимо із новою сучасною формою, назву для якої якраз підбираємо. Це безшовна комфортна бруківка, на якій буде зручно прогулюватися мамочкам з дитячими візками, а дітям кататися на роликах, скейтах, гіробордах чи велосипедах.

 

В нас нова форма ( безшовна) , спеціально для пішохідних доріжок. Все для зручності наших кліентів. Думаємо як назвати ?? Які в кого думки??

Posted by Андрій Разумовський on Tuesday, 17 April 2018

- А система контролю якості змінилась за час існування компанії?

- Насправді система контролю якості незмінна. На виробництві є відповідальна за це людина, яка здійснює контрольні заміри, відбирає лабораторні зразки.

На тому обладнанні, яке ми маємо сьогодні, якість відстежувати ще простіше, адже воно допомагає контролювати якість сировини, з якої виготовляється тротуарна плитка.

Бруківка «Носталіт» на подвір’ї приватної садиби

Згідно будівельних норм, марка бруківки може бути від 300 до 500. Проте «Бетон Брук Сервіс» виготовляє продукцію лише марки 500, що є бруківкою найвищої якості.

За весь час існування компанії ми робили лише одну заміну бруківки у клієнта. І це не тому, що ми не хотіли, а тому, що більше ніхто не звертався (посміхається).

- Чи складно освоїти технологію виробництва бруківки?

- Насправді, все залежить від підходу до роботи. На мою думку, зважена системна робота, постійне навчання та вдосконалення – це запорука як і якісного продукту, так і успіху.

Ми завжди відвідуємо тематичні заходи у європейських країнах – у Німеччині, Польщі, Словаччині, де спілкуємося та переймаємо досвід у світових виробників бруківки.   

Тротуарну плитку легше вкладати та за потреби замінювати лише частини. Це економніше, ніж класти асфальт.

- Останніми роками у Луцьку бруківка набула особливої популярності. З чим це пов’язано?

- Все просто: бруківка – це не лише дешево, а й практично та естетично.

До прикладу, у нас наразі існує більше 10 різних форм та 20 варіантів кольорів. Можна підібрати те, що тобі до вподоби, під будь-який ландшафт та середовище. Крім того, тротуарну плитку легше вкладати та за потреби замінювати лише частини. Це економніше, ніж класти асфальт.

Саме тому ми бачимо тенденцію до збільшення міських територій, де основний матеріал для дорожнього покриття – бруківка.

До речі, ми одні з перших, хто свого часу переконував міську владу та тодішнього міського голову Миколу Романюка вкладати більше бруківки. Саме наше підприємство облаштовувало перший двір у місті, а зараз майже всі капітальні реконструкції дворових територій повністю встелені бруківкою. Тим більше, що виробників на Волині достатньо, а це відразу і якість відповідна, і доступна ціна.

- Окрім тротуарної плитки, що ще виготовляє «Бетон Брук Сервіс»?

- Виготовляємо також супутню продукцію, яка використовується в елементах благоустрою, під час будівництва доріг чи доріжок, - бетонні дорожні бордюри, пішохідні бордюри (поребрики), водовідвідні лотки, декоративні смітники, клумби, навіть стінові матеріали, блоки для огорожі.

- Замовник може лише придбати необхідну йому продукцію чи ще й отримати послуги дизайнера?

- За бажанням наших клієнтів ми надаємо повний спектр послуг із благоустрою: обстежуємо об’єкт, складаємо проект та повністю його реалізовуємо, здаючи «під ключ».

- «Бетон Брук Сервіс» працює лише на Волині?

- Ні, крім Луцька, наша продукція є і в Ковелі, районах, ми працювали також на території Рівненської, Київської та Львівської областей. Проте оптимальний радіус – це 200 км навколо Луцька. Більше впливає на логістику доставки, а відтак і на ціну.

- А конкретніше – які об’єкти є «справою Ваших рук»?

- Найбільшим поки об’єктом залишається територія заводу Nestle в Торчині – у 2010 році вони проводили реконструкцію на виробництві, а ми займалися благоустроєм території. Це орієнтовно 12 тисяч квадратних метрів. Приємно, що до цього часу вони експлуатують наше покриття, не маючи жодних зауважень.

Цікаво було працювати над облаштуванням близько 15 АЗС ОККО на Волині, Львівщині та Рівненщині.

Звісно, ми пишаємося й нашою роботою на центральних вулицях міста: Лесі Українки, Кривому Валу та Крилова. Також гарно та затишно вийшли ті прибудинкові території, над якими працював «Бетон Брук Сервіс».

Вулиця Крилова у місті Луцьку після реконструкції, 2015 рік
Вулиця Лесі Українки у Луцьку після реконструкції, 2016 рік
Центральна пішохідна вулиця Луцька – Лесі Українки у вечірній час
Вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції 2017 року

- До речі, а скільки років гарантії Ви даєте на бруківку?

- Загалом на благоустрій ми даємо гарантію до семи років, а на саму бруківку, згідно стандартів ДСТУ, – не менше 5 років. Але, як я й казав раніше, проблем не виникало.

Компанія «Бетон Брук Сервіс» пропонує різні варіанти мощення та кольору бруківки

Хоча, якщо є об’єкт, для якого ми не просто продали тротуарну плитку, а займалися повністю її вкладанням, то відповідно гарантія на наші послуги у комплексі складається індивідуально, адже все залежить від умов експлуатації.

- Знаємо, що ви плануєте змінити позиціонування «Бетон Брук Сервісу» та візуально вирізнити себе з-поміж конкурентів. Що саме плануєте?

- Кожен товар на ринку має мати власне обличчя та ім’я. А ми робимо гарну продукцію, тому вважаємо, що й її позиціонування має бути на відповідному рівні. Саме тому ми з колегами створили торгову марку Lе Bruk.

Переконані, що це допоможе нам ще більше популяризувати свій продукт, послуги та вийти на новий рівень роботи в Україні та за її межами.

- Як ви ставитесь до конкурентів і чи є вони у вас на Волині?

- Будь-яка конкуренція породжує в першу чергу якість. Це ні для кого не секрет. Тому для нас, як для виробника, добре, коли ринок живий, повний та дає щоразу новий поштовх для розвитку.

- Знаємо, що Ви зробили оригінальний «подарунок» для лучан, адже саме бруківкою «Бетон Брук Сервіс» була викладена доріжка у Центральному парку імені Лесі Українки…

- Ми не раз уже брали участь в облаштуванні парків, скверів власним коштом. Окрім Центрального парку, ми вимощували сквер за РАЦСом. Спільно з Андрієм Разумовським часто беремося за інфраструктурні роботи у місті. Адже тут відчуваєш, що робиш це для людей, що наші лучани ходитимуть зручними доріжками. Людям подобається і це найголовніше, мабуть, у таких проектах.

Бруківка «Бетон Брук Сервіс» у парку Героїв Майдану і Небесної сотні у Луцьку

Стосовно Центрального парку, то ідея «народилася» в Ігоря Алексєєва, якому ми вдячні за таку класну ініціативу. Він запропонував міській владі, а та – залучила луцьких підприємців, щоб спільними зусиллями облаштувати наш парк. Ми із задоволенням підтримали цю ідею – виконували підрядні роботи, облаштовуючи алею ліхтарів. Нашою ініціативою було продовжити алею від містка до зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людина Часу – Ігор Алексєєв: «У нас в країні навіть вартість молока – заполітизована»

Алеї в Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки у Луцьку 

Ми є соціально відповідальною компанією і якщо до нас звертаються за допомогою, то ми з радістю відгукуємось, аби покращити місто, в якому живемо.


ТзОВ «Бетон Брук Сервіс»

Адреса: м. Луцьк, вул. Індустріальна, 10

Тел./факс (067) 334 11 12


Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У поліції обіцяють притягнути до відповідальності водія, який у Луцьку ледь не збив жінок із дітьми
Наступна новина ЛНТУ обирає Містера та Міс глядацьких симпатій ONLINE!
Останні новини
Схожі новини